Bosgolfers halen 60.000 euro binnen

12 july 2012
Amstelveen

Het totaal bedrag van ruim een ton wordt door de organiserende Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn overgemaakt aan de stichting MS Research. Die laat door het MS Centrum in het Amsterdamse VU Mc voor dit bedrag een speciaal onderzoek verrichten.

Op dinsdag 10 juli werd om 12.00 uur de eerste afslag verricht door de 14-jarige Florian de Groot van de Haarlemmermeersche Golfclub, die onlangs hoge ogen gooide op het Europees jeugdkampioenschap golf. Daarna vertrokken de ruim honderd golfers in 27 flights voor een vijf uur durende ronde langs 18 speciaal voor een dag uitgezette holes. In de ruim vier kilometer lange baan waren ook waterhindernissen opgenomen. Daar moesten spelers hun bal volgen over een opblaasbare rubberbrug of op een vlot dat moest worden overgetrokken. Maar de teams werden eveneens op vier plaatsen in de baan getrakteerd op heerlijke hapjes en drankjes. En op plaatsen waar de holes paden kruisten, leidden marshalls alles in goede banen. De reacties van de deelnemers waren dan ook, net als vorig jaar, eensluidend positief. 'Een heerlijke sfeer, leuk parcours, gezellige mensen, verrassend, een prima initiatief voor een goed doel, uitstekend georganiseerd en culinaire klasse.'

Dat laatste sloeg op de exquise buffetmaaltijd die na afloop van dit First Amsterdam Rough Tournament werd aangeboden op het terrein van de Cricketvereniging VRA in het bos. Hier organiseerde de Rotary Club ook nog een veiling met als doel de totale opbrengsten van het Amsterdamse Bos Golf te verhogen. Dat lukte uitstekend, waardoor later op de avond Robert van Loo, organiserend voorzitter van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn, de opbrengst van dit jaar: 60.000 euro bekend kon maken..

De Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn onderhoudt al jarenlang een goede relatie met het de organisatie van Amsterdamse Bos (dat aan Aalsmeer grenst). Dankzij deze service club rijden twee Bosmobielen door het bos om slecht ter been zijnde senioren een 'elektrische boswandeling' aan te bieden. De Bosmobielen, die aan zes personen plaats bieden, worden onder meer bemand door vrijwilligers van de Rotary Club.