'Vrachtwagens uit Dorp weren'

12 april 2012
Amstelveen

Hoewel het Dorp al verboden gebied is voor vrachtwagens, sluipen veel chauffeurs toch onnodig door het oude hart van Amstelveen, al meer dan eens met flinke schadegevallen tot gevolg. ,,Kennelijk worden de chauffeurs door hun navigatie zo gestuurd," zegt Raat, die afgelopen vrijdag samen met wethouder Levie getuige was een zoveelste aanrijding.

,,Onder de ogen van de bezoekers van koffie & sandwichcafé La Gare probeerde een gigantische vrachtwagen met een trailer rechtsaf te slaan richting Dorpskerk," schrijft Raat op zijn persoonlijke weblog. ,,Het uiteinde van de vrachtwagen raakte een geparkeerde Fiat vol in de flank. Eerder had ook al een Bulgaarse chauffeur op dezelfde plek een geparkeerde Volvo bijna volledig vernield."

Ook trof een ondernemer uit het Dorp recent zijn geparkeerde auto met een volledig opengetrokken zijkant aan. De oorzaak liet zich raden, maar de veroorzaker liet geen briefje achter. Vrijdag waren er getuigen genoeg. De hopeloze manoeuvre van de vrachtwagenchauffeur, die met zijn dubbele oplegger BMW-dealer Van Poelgeest probeerde te bereiken, zorgde voor een hoop consternatie en opwinding onder bezoekers van La Gare.

,,Opwinding in het Oude Dorp is prima maar dan liever op een culturele manier,"aldus Raat, die de situatie gisteren in de wekelijkse vergadering van college van B en W besprak. Wethouder Levie laat in een reactie weten dat er serieus wordt gekeken of er nog iets gedaan kan worden, hoewel aan de Ouderkerkerlaan al inrijdverboden gelden. ,,Als vrachtwagenchauffeurs niet op de borden kijken, dan wordt het een wel heel ingewikkelde kwestie."