Bankiers halen inspiratie uit heemparken

04 november 2011
Amstelveen

Beeldend kunstenaar Anook Cleonne Visser van het Amstelveense Art Partner inspireert de bankiers ,,met 'vreemde' interventies om de diepte in te gaan en de grenzen van ontmoeting op te zoeken."

Ter voorbereiding op hun bezoek aan een kinderhospice (De Biezenwaard) kwam een groep bankiers onder aanvoering van de kunstenares samen in Heempark De Braak. Niet alleen moesten de bankiers terug in de tijd en een lunchbakje meenemen met hun favoriete lunch van vroeger, ook had ze een kruiwagen vol kinderboeken mee.

Robert Tordoir van ArtPartner: ,,Wat spreekt je aan in de hoofdpersoon, hoe neem je dit mee in je werk en hoe leef je je in in de kinderen van De Biezenwaard? Zo wil ze bereiken dat de bankiers met een andere mindset deze dag in gaan. Daadwerkelijk inleven, zodat je de kinderen met pannenkoeken bakken, wandelen, voorlezen en één-op-één aandacht een prachtige dag kunt bezorgen. Een waardevolle dag! Ook volgens de Biezenwaard zelf. Volgens clustermanager Manfred Jansen, beslechtte de dag drempels aan beide zijdes."

,,Een andere groep bankiers kreeg wijze lessen van de parkbeheerders van het Koos Landwehrpark en park De Braak in Amstelveen. Handen uit de mouwen natuurlijk. Baggeren van de slootrand en winterklaar maken van nieuwe kweekbedden. Bas Evers, directeur Preferred Banking: "Anook laat ons de metafoor zien. Onze handelingen in het park vormen een sterke metafoor voor ons eigen handelen binnen de bank. Wat kun je weghalen aan overtollige voeding? Maak je je als organisatie winterklaar? En welke passende grond gebruik je daarvoor? Wat moet je baggeren om scherpe zichtlijnen te houden en hoe belangrijk is het om daadwerkelijk als team op te treden."

,,Door de benadering van Anook Cleonne Visser wakkert ze de discussie aan, stimuleert ze ons om nieuwe verbindingen te zoeken, andere uitzichten te zien en daarmee nieuwe inzichten. Ze houdt ons scherp. De parkbeheerders waren ook zeer tevreden. In plaats van drie dagen werk, was de klus nu in één dag geklaard."