Amstelveense woonwagens: 'Beerput steeds verder open'

28 july 2011
Amstelveen

Gebleken is dat woonwagenbewoners in een aantal gevallen meer dan tien jaar geen afvalstoffenheffing en/of hondenbelasting betaalden.

Het Amstelveens Nieuwsblad onthulde 1 juni jongstleden al uitvoerig dat er na een inventarisatie overtredingen en misstanden waren geconstateerd en dat wethouder Raat (foto) samen met burgemeester Jan van Zanen (VVD, veiligheid) en Jan Willem Groot (CDA, EZ) orde op zaken gingen stellen.

De gemeentelijke handhaving werd aangescherpt en mede daardoor komen nu steeds meer misstanden naar boven. ,,Iedere Amstelvener dient zich aan de regels te houden, dus ook woonwagenbewoners," aldus Raat. Deze week schreef ook Het Parool erover, gevolgd door het ANP. ,,Het is voor ons geen nieuws, maar er komen wel steeds meer zaken aan het licht en daar baal ik ontzettend van," zegt Raat.

Laf

De liberale wethouder vindt dat het gemeentebestuur in het verleden ambtenaren, die vermoedelijk zijn bedreigd en onder druk zijn gezet, onvoldoende heeft gesteund en spreekt van ,,een laffe bestuurlijke cultuur" in Amstelveen. ,,We hebben signalen gekregen dat ambtenaren die destijds aangiften wilden doen van bedreiging, dat niet mochten van het bestuur. Als dat waar is, dan is dat natuurlijk bespottelijk."

,,Kwader kan je me niet krijgen. Ik ben zelf ook ambtenaar geweest (in Amsterdam, red.) en ik heb een heleboel zooi op mijn bordje gekregen , maar ik werd wel altijd door mijn baas gesteund," aldus Raat, in een reactie.