Balkenende bezoekt Alphense kunstenaressen op Art Fair

01 june 2011

Gelukkig stelde Balkenende ze snel op hun gemak en toonde hij oprechte interesse in hun werk en werkwijze. Hij vertelde dat hij zelf voordat hij ging studeren ook enthousiast met pen en papier in de weer was geweest.
Hij maakte grafische pentekeningen. Tegenwoordig heeft hij daar weinig tijd voor, maar is blij dat hij af en toe in de gelegenheid is om beurzen als deze te bezoeken.
Balkenende bleef nog geruime tijd en kwam nogmaals naar het werk van Verkerk en Yuan kijken. Hij zei dat hij gecharmeerd was van de kwaliteit op de beurs.
De Open Art Fair is een beurs met hedendaagse kunst uit verschillende stromingen, zowel realistisch als abstract.
Die diversiteit is ook in het werk van Cara Yuan en Desiree Verkerk terug te vinden. Cara Yuan staat op de beurs via de galerie ESTeeLIE Contemporary, een galerie die zich specialiseert in kunst van Chinese kunstenaars. Tijdens deze tentoonstelling laat Cara weer haar uitstekende kalligrafische en fotografische kwaliteiten zien waarin het lijnenspel weer zeer belangrijk is. De serene uitstraling en bijzondere composities hebben al veel mensen geraakt. Als een bezoeker zich enthousiast uitlaat over haar foto’s en haar stijl, reageert Cara: ”Ik probeer het lijnenspel in mijn schilderijen terug te laten komen in mijn fotografie.” Dit is dan ook zeker een van haar sterke punten.
Desiree Verkerk staat op de beurs via Dogarthouse, de galerie die de stoute schoenen had aangetrokken om premier Balkenende een persoonlijke uitnodiging te sturen. Dogarthouse specialiseert zich op kunst waarin honden op een originele manier centraal staan. Zo ook in het werk van Verkerk.
Enige tijd geleden werd zij door deze galerie benaderd om bij hen te exposeren. Het vaak realistische werk van Desiree Verkerk, kenmerkt zich door een sober kleurgebruik en heldere composities. Niet alleen zet zij honden op het doek, ook alles wat haar in het dagelijks leven raakt. Haar gevoel probeert ze over te brengen op de toeschouwer. ”Ik vind het een groot compliment als ik zie dat mensen op de beurs vrolijk gaan glimlachen en wijzen als ze naar mijn werk kijken,’’ zegt Verkerk. ,,Dat is namelijk mijn doel. Vertederen, verrassen, iemand raken.”
Belangstellenden kunnen de Open Art Fair in de Jaarbeurs te Utrecht tot en met zondag 12 september bezoeken. De toegang bedraagt 10 euro. Op 10 september is er een Charity Night waarop de meeste kunstenaars aanwezig zullen zijn.