Lintjesregen in gemeentehuis

26 april 2016
Roelofarendsveen

De volgende personen kregen deze onderscheiding namens de Koning aangeboden. Maartje de Koning - Schoenmaker kreeg haar lintje voor haar werkzaamheden bij de ontwikkeling van Stichting Spreng en Schakel. Ze verzorgt het commercieel beheer en voert gesprekken met iedereen die de Spreng of Schakel wil huren voor allerlei gelegenheden. Ook is ze ouderling en voorzitter van de kerkenraad. In de zestiger jaren zat mevrouw al in het Jeugdwerk. Voorbereiden en leiden van vergaderingen, is één van haar taken. Ze is aanspreekpunt voor allerhande zaken, maakt samen met anderen gebedenboekjes voor Advent en Vastentijd. Het maandblad voor de PC gemeente komt van haar hand en is ook bestuurslid van het Comité 4 en 5 mei.

Marijke Wesselius - Robijn werd onderscheiden voor onder andere maarliefst 40 jaar het herstel- en verstelwerk van de kostuums van drumfanfare Mavileo. Sinds de officiële oprichting van Volkstuinders Vereniging Leimuiden verzorgt ze al 25 jaar de secretariële taken voor de vereniging. Sinds de oprichting maakt mevrouw Wesselius onderdeel uit van het bestuur. Mevrouw verricht ook vrijwilligerswerk dat over landsgrenzen heen gaat. Ze zet zich in voor de minder bedeelde medemens in Wit-Rusland en zorgt ervoor dat tijdens de grote schoolvakanties kinderen uit dit gebied voor een aantal weken geheeld verzorgd hier in huis opgenomen worden.Ten slotte was Wesselius actief voor Stichting Vrienden van de Kleine Oase waar ze van 1994 tot 2007 heeft geholpen in kassadiensten en de schoonmaak voor de opening.

Ruim 21 jaar heeft Idi van der Meer zich samen met haar man en gezin beschikbaar gesteld als pleegouder. Diverse vormen van pleegzorg zijn de afgelopen jaren de revue gepasseerd. In totaal zijn maarliefst 18 kinderen opgevangen waarvan één langdurig. Ze deed vrijwilligerswerk voor nog meer kinderen. Namelijk op de Mariaschool. Daar is ze als vrijwilliger met kinderen gaan werken die extra ondersteuning nodig hadden. In 2008 heeft mevrouw Van der Meer samen met haar man een sponsorfietstocht ondernomen. De fietstocht ging van Roelofarendsveen via Lourdes, Santiago de Compostella naar Fatima in Portugal. De opbrengst is geheel ten goede gekomen voor onderwijs aan weeskinderen in Ghana.

Thea van der Zwet - van Klink en haar man Bert van der Zwet kregen ook beiden een lintje. Na tien jaar vrijwilligerswerk van haar man (zie volgende persoon die een Koninklijke onderscheiding ontvangt) bij de FNV, pakte mevrouw de handschoen in vrijwilligerswerk wederom op. Ditmaal ook voor de FNV. Ze startte er in 1984 als belastingdeskundige en instructeur van de Belastingservice, werkgroep Kaag en Braassem. Menigeen ondersteunde ze bij het invullen van de belastingaangifte, tot en met het jaar 2013. Daarvoor kreeg ze bij Belastingservice FNV het predicaat Ere instructeur. Van 1994 tot 2000 was ze burgerraadslid voor de PvdA. Op dit moment (sinds 2002) is ze penningmeester van de huurdersbelangenvereniging Alkemade in Roelofarendsveen. De heer Van der Zwet zette zich vrijwillig in voor de FNV. Niet alleen voor het onderdeel Belastingen, ook voor de Bouw. Daar is hij van 1974 tot 2006 bestuurslid en voorzitter geweest van FNV Bouw, afdeling De Wijde Braassem. Sinds 1982 zette hij zich ook in als belastingdeskundige, instructeur en coördinator van de Belastingservice FNV, werkgroep Kaag en Braassem. Ook ontving meneer bij deze organisatie het predicaat Ere instructeur.