Voetbal onder de loep

25 april 2016
Roelofarendsveen

DOSR

De kans dat DOSR aan het einde van haar debuutseizoen in de tweede klasse een prijs gaat pakken wordt met de week groter. Zelf won het met 0-1 bij VUC en Hillegom zegevierde bij RKDEO. Hierdoor maakt Hillegom een grote kans op de derde periodetitel, waardoor de vierde plek op de ranglijst voldoende is voor een vervangende periode. De overwinning van DOSR kwam tot stand door toedoen van een benutte penalty van Nino Wesselman. DOSR heeft nog één punt nodig om de vierde plek definitief in te nemen.

ROAC

Het kan verkeren in het voetbal. Enkele weken geleden voerde ROAC nog een felle strijd tegen degradatie en twee overwinningen later staat de club ineens op een fraaie zesde plek. De 1-3 zege op degradant ESDO was de directe aanleiding voor deze stijging op de ranglijst. Na een 0-0 ruststand kwam ROAC op een comfortabele 3-0 voorsprong door doelpunten van Freek Heemskerk, Martijn van Trigt en Djimmy Wagter. Vlak voor tijd kwam ESDO nog op 1-3, maar de zege voor de Rippers kwam nimmer in gevaar.

WVC (zo)

WVC werd aan alle kanten voorbij gelopen door Alphen. Vooral in de tweede helft ging het volledig mis voor de ploeg uit Oude Wetering. Na een 1-2 ruststand, verloor WVC uiteindelijk met 1-7 van de ploeg die nog kleine kans maakt op de titel. Dave de Koning was verantwoordelijk voor de enige treffer aan WVC-zijde.

MMO

Uiteraard bestaat een voetbalteam uit meer dan één speler, maar bij MMO lijkt Jeroen Disseldorp zo'n beetje hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de goede prestaties van de laatste maanden. Ook tegen van Nispen deed Disseldorp van zich spreken en was hij verantwoordelijk voor de gehele productie van de Hoogmadenaren. MMO won de wedstrijd met 3-2 en blijft daardoor in de race voor directe handhaving. Doordat de groen-witten midweeks verloren van ASC, staat het nog wel drie punten achter op de veilige tiende plek.

Kickers'69

Vorige week al werd Kickers'69 kampioen en dus mag de ploeg nog een aantal wedstrijden om des keizers baard spelen. Afgelopen zondag beleefde de ploeg bij Leidsche Boys een spectaculair duel, dat eindigde in een 3-6 overwinning voor de Leimuidenaren. Doelpunten kwamen op naam van Joey van den Berg (3), Camiel Angenent (2) en Jorn de Hollander.

Woubrugge

Voor Woubrugge zit het seizoen er nu echt definitief op. Ook de kleine kans op nacompetitie voor promotie is verdwenen na de 5-0 nederlaag tegen Gouda. Woubrugge zakte zelfs naar de achtste plek en zal nog alle zeilen moeten bijzetten om niet in het rechterrijtje te eindigen.