Crowdfunding voor boek van PA kerstvoorstelling

24 september 2015
Alphen aan den Rijn

Boode ontwikkelt dit jaar de kerstvoorstelling van PA die de naam The Chriz draagt en een echte familievoorstelling wordt. Zijn boek vertelt hetzelfde verhaal.

Het is december. Alisia wil schaatsen, maar haar ouders hebben hun handen vol aan de voorbereiding van kerst. Als Alisia hierover klaagt, komt het hele huis tot leven. De garde, een kreeft, een wijnfles. Alisia belandt in een wereld achter Kerstmis. Daar gaat alles verkeerd. De herders zijn de weg kwijt, de engel is te laat en Maria wil een normaal kind, het liefst een meisje. Alisia ontmoet Koning Ezel van Os en reist naar de Chriz om alle problemen op te lossen. Maar ook de Chriz heeft dit jaar hulp nodig.

In het sprookjesachtige The Chriz spelen ruim twintig acteurs en dertig sprekende poppen. Met steun van het artistieke team van PA besloot Boode hierbij ook een kinderboek te maken, zodat ook dit verhaal doorverteld wordt. De illustraties worden gemaakt door theatermaker en vormgever Jasper de Bruijn. Omdat het uitgeven van een boek niet binnen de doelstellingen en het budget van het productiehuis valt, adviseerde de regisseur om via Stichting voor de Kunst een crowdfunding actie te starten. PA steunt Boode hierin. Voor een donatie van 30 euro krijgen donateurs het boek vóór 1 december thuisgestuurd. Wie meer doneert, krijgt een voorleessessie, kaartjes voor de voorstelling, een theaterworkshop voor kinderen of een schrijfworkshop voor volwassenen. De actie loopt tot half oktober. Informatie op www.voordekunst.nl.

The Chriz is te zien van 19 tot en met 26 december in het Parktheater. Informatie op www.stichtingpa.nl. Kaarten via www.parkvilla.nl.