Grote kerstboom, midwinterfair en koopavond by night

10 december 2013
Alphen aan den Rijn

Vrijdag 13 december tussen 19.30 en 20.00 uur wordt in samenwerking met de Rotaryclub Alphen-Woubrugge een twaalf meter hoge kerstboom 'ontstoken' op het Rijnplein. Het Alphense koor Summertime, in Dickens-stijl, luistert dit moment op. De organisatie vraagt de bewoners en ondernemers in de naaste omgeving de verlichting in de huizen te dimmen of kaarsen voor de ramen te plaatsen.

Vrijdag 20 december, Midwinternight, van 19.00 tot 22.00 kunnen in de kerstboom wensen voor lokale goede doelen of projecten worden gehangen. Rotary Alphen-Woubrugge maakt uit de inzendingen een selectie van een of meer doelen die zij in 2014 steunt. Op Midwinternight is de koopavond verlengd tot 22.00 uur. Op diverse plaatsen in het centrum zingen koren de hele avond kerstliederen. Het festijn eindigt 22.00 met een samenzang van de koren bij de kerstboom op het Rijnplein. Via Social Media kan gestemd worden op het beste koor. De winnaar krijgt een eigen concertavond in de kleine zaal van Theater Castellum.

Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december op het Rijnplein. Van vrijdag 20 tot en met dinsdag 24 december vormt een midwinterfair met een groot reuzenrad, chalets, een levende kerststal, horeca en de Kerstman een ontmoetingsplek in het centrum.

Winkelcentrum de Aarhof is het hele weekend van 20 tot en met 23 december in kerstsfeer met houten kramen en entertainment. De werkkamer van Sinterklaas wordt Dickens Huis; in een fraai decor kunnen bezoekers foto's maken met Scrooge en andere Dickens-figuren. In de straten staan vuurkorven en Alphense koren verzorgen kerstzang en optredens door het hele centrum.