Plankenkoorts en sterallures

21 december 2011
Ter Aar

Vrijdag 16 december wordt het stuk Plankenkoorts & Sterallures opgevoerd voor familieleden van de leerlingen. Wilfred Klaver, bekend van de jeugdserie Spangas, heeft tien weken op vrijdagmiddag een uur zang- en theaterles gegeven. De kinderen konden zich aanmelden om mee te doen.

Klaver is geschoold zangleraar en bevoegd activiteitenbegeleider. Hij weet enthousiasme voor muziek en toneel over te brengen op de kinderen. 'Het leeftijdsverschil is groot,' vertelt hij. 'De kinderen waren tijdens de lessen opgesplitst in twee groepen. Het is hard werken. De een pakt het sneller op dan de ander, maar wel allemaal met veel enthousiasme'.

De groep splitst in tweeën en komt tegenover elkaar te staan. 'Mag ik nu wat vragen?', wordt er gezongen. 'Nee zeg, hou je mond', klinkt het antwoord. 'Tsjonge jonge, nog geen vijf minuten op het podium en dan al kapsones', grapt Klaver, in een gilet met koeienprint en met een zwarte glitterpet op. Geen paniek, keep cool en bedaar is de titel van het lied over plankenkoorts. Het volgende lied lopen de kinderen in een groep op Klaver af. 'Je hebt het gelogen, Wilfred. We dachten dat we je konden vertrouwen, maar je bent hem gesmeerd', klinkt het. 'Ze zijn heel goed, hè? Nu zijn jullie wel in staat om een solo te doen', zegt Klaver. De kinderen staan in een rij om te laten zien wat sterallures is. 'Ik ben Romee en ik ben de beste', zegt een meisje. 'Ik ben Luuk en ik ben beter dat alle anderen', aldus de enige jongen van de groep, Merijn. Dan is het tijd voor het eindlied. 'Dag mensen in de zaal, ik was het allemaal', zingen de kinderen swingend.