Serieuze muziek bij Serious Music Event

20 september 2011
Alphen aan den Rijn

Lenne Huisman en Hans van Oosten zijn behalve muziekliefhebbers - progrock, symfonische rock, singer/songwriter en rock/blues -ook de initiatiefnemers van het muziekcafé. in 2010 begon het allemaal met het Serious Music Café waar ze 'serieuze rockconcerten hielden voor echte muziekliefhebbers'. Hun doelgroep is de 40-plusser en de opkomst in Under the Bridge bleek elke keer groter dan verwacht. Klein nadeel: de ruimte in het café is voor muzikanten en publiek beperkt, reden waarom de organisatoren hun oog op het Parktheater lieten vallen.

'We hadden soms honderd bezoekers bij de gratis concerten', vertelt Huisman. 'Het podium was te klein voor de optredende bands en Willem van de Broek, directeur van het Parktheater, was bereid ons te helpen wat resulteerde in het Serious Music Event. Die avond kunnen muzikanten, die eerder succesvol optraden in het café, in een professionele entourage hun kunnen laten horen en zien.'

De progressieve rockband Awakening begint de avond met covers van onder andere Pink Floyd, Camel en Dream Theater. In de pauze treedt singer/songwriter John C Fraser in de foyer op. Deze Nederlandse zanger trad eerder solo op in het café, maar laat zich in het Parktheater begeleiden door strijkers. De hoofdact is de Nederlandse symfonische rockband Mangrove die al een goede reputatie in de serieuze rockscene hebben. Hun laatste cd Beyond reality is lovend ontvangen in de vakbladen. Op de afterparty na het concert zal John C Fraser nog enkele songs ten gehore zal brengen.

Het evenement is het eerste concert dat men op deze schaal organiseert. Het is de ambitie van Huisman en Van Oosten er een traditie van te maken: 'Serious Music moet wat ons betreft een begrip worden.'

Kaarten zijn verkrijgbaar via [email protected] of via 06-14639008. Kaarten kopen aan de zaal is natuurlijk ook mogelijk.