'Festival om elkaars cultuur te leren kennen en waarderen'

28 august 2014
Almere

In Almere Haven organiseert stichting Apinti al veertien jaar de Surinamedag, waarop traditiegetrouw de culturele rijkdom van Suriname en Surinamers worden ge√ętaleerd. Het multiculturele evenement trekt bezoekers van heinde en verre. ,,De winkeliers en het bedrijfsleven varen er wel bij.", verklaart Wilfred Mohaboe van stichting Apinti. ,,Met het Suri Poort Festival willen wij nu ook het bedrijfsleven in Poort onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Wij geloven dat als het in Haven werkt, het in Poort beslist ook kan werken."

Live optredens

Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Almere, vereniging van marktkraamhouders, verschillende non profit organisaties, culturele organisaties en het bedrijfsleven in Poort. ,,Er is een gezellige tropische markt met diverse kramen, waar onder andere heerlijk Surinaams eten verkrijgbaar is", vertelt Mohaboe. ,,Verder is er veel muziek op het podium." Zo zijn er djembe-demonstraties en zijn er diverse live optredens, onder andere reggae en dancehall van Rashanto & District Lyons Reloaded, I-Nezis, Reggae Musicstars en Bigi poku-kaskawi en nog veel meer.

,,Stichting Apinti zorgt ervoor dat de Surinaamse gemeenschap onder de aandacht wordt gebracht van de Almeerders en dat de diverse culturen elkaar ontspannen kunnen ontmoeten op dit multiculturele evenement, om elkaars cultuur te leren kennen en te waarderen. Dit omdat de Surinaamse gemeenschap net zo divers is als de Almeerse gemeenschap", aldus Mohaboe.

Het Suri Poort Festival is zaterdag 30 augustus van 12.00 tot 21.00 uur in het Cascadepark aan het Zwitserlandpad in Almere Poort. Kijk voor meer informatie op de website www.apinti.eu of neem contact op met Wilfred Mohaboe, 036-5323160.