Powerboat races in Almere; fractievoorzitter GL niet blij

30 august 2011
Almere

Er worden wedstrijden gehouden in twee klassen: de T-250 en GT-30. De wedstrijden tellen mee voor het Nederlands kampioenschap. Snelheden liggen zo rond de 65 en 85 kilometer per uur.

In beide klasse vaart een Almeerse piloot mee, Pascal Steur in de klasse T-250 en zijn broer Robin in de GT-30. De training gaat rond 11.30 uur van start, waarna aansluitend de wedstrijd wordt gevaren, de wedstrijd bestaat uit vier heats.

Niet iedereen is even blij met de powerboats op het Weerwater. Fractievoorzitter van GroenLinks Almere Ruud Pet snapt niets van de belangstelling omtrent de powerboatraces. "Ik ervaar er geen spanning bij, geen sensatie, hooguit 'ergernis'", zo schrijft hij op zijn blog.

Hij vindt dat dit soort races midden in de stad niet moet kunnen. "Een paar dagen herrie waar niet aan te ontkomen is. Toch wel wat anders dan een kermis op de Esplanada of het Free Festival. Je weet in het centrum dat er meer 'reuring' is dan in bijvoorbeeld Overgooi. Maar dit valt in het niet bij de overlast van deze races", aldus Pet. Ook is het volgens hem erg belastend voor de natuur.

Een powerboat race in Almere. Wat vind jij, is dit leuk en misschien wel nodig voor Almere? Of ben je het meer met Pet eens en vind je het maar niks?