Sail-Today laat kinderen kennismaken met watersport

10 april 2012
Almere

De eerste editie van de Kinderzeilopstapdag was vorig jaar een groot succes. In een stralend zonnetje genoten ruim honderd kinderen op het water en op het catamaranstrand van Sail-Today aan de IJmeerdijk van verschillende watersportactiviteiten. Ook dit jaar kunnen kinderen tijdens de Kinderzeilopstapdag de sensatie van het zeilen en andere watersporten proeven. Op het programma staat onder andere:

- Zeilen op de kinderzeilbootjes Laser Bugs van Sail-Today

- Meevaren op de catamarans van Sail-Today

- Basistheorieën uitleg van het zeilen

- Kajakken

- Windsurfen

De kinderzeilopstapdag wordt gehouden op vrijdag 4 mei (in de mei-vakantie) van 10.00 tot 17.00 uur op het grootste catamaranstrand van Nederland, bij Sail-Today aan de IJmeerdijk bij Marina Muiderzand. Bij slecht weer wordt het evenement verplaatst.

Kinderen van 7 tot en met 15 jaar met een zwemdiploma kunnen deelnemen aan dit evenement. Zeilervaring is geen vereiste. Voor 29,50 euro per persoon zijn de kinderen een hele dag op het water of op het strand, inclusief een lunchpakketje en een drankje in de ochtend en de middag.

Ga voor meer informatie en inschrijven www.sail-today.nl.

Prijsvraag

De Almare en Sail-Today hebben een prijsvraag uitgeschreven, waarbij we vier gratis kaarten weggeven voor de Kinderzeilopstapdag. Weet jij het antwoord op de volgende vraag?

Hoe vaar je met een zeilboot tegen de wind in?

Mail het antwoord op bovenstaande vraag vóór maandag 16 april naar [email protected]. Vermeld ook naam, adres en telefoonnummer. De uitslag wordt bekend gemaakt in De Almare van woensdag 18 april. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.