Gastvrijheid Almere laag gewaardeerd

31 october 2011
Almere

Wel vertoont de waardering door bezoekers aan de stad een stijgende lijn. Het onderzoek werd voor de derde keer werd uitgevoerd in opdracht van VVV Nederland.

Almere liet op alle 27 onderzochte gastvrijheidsaspecten een stijging zien. Den Bosch werd, net als vorig jaar, uitgeroepen tot 'meest gastvrije stad 2011'.

'Omgerekend naar rapportcijfers is de waardering in twee jaar tijd gestegen van een 6 naar een 7. Een mooi resultaat', aldus Hans Snel, directeur van Almere City Marketing. Vooral met de winkelgebieden, bereikbaarheid met het openbaar vervoer in en naar de stad, de openingstijden en de binnenstad scoort Almere goed. ACM complimenteert alle parijen die aan deze hogere score hebben bijgedragen en roept hen op deze stijgende lijn vast te houden.

Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland en zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder Nederlandse bezoekers, zijn deze steden op 27 aspecten voor wat betreft 'Vriendelijkheid & Veiligheid', 'Horeca & Vrije tijd', 'Stad & Architectuur' en 'Bereikbaarheid & Informatie' onderzocht. Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te doen. De bezoekers zijn gevraagd om verschillende aspecten van gastvrijheid van de stad te beoordelen.