Kees Veerman beslissend in derby

28 september 2007

De eerste helft was TSV Tegelwerken de sterkere partij. Ze kregen enkele goede kansen en kwamen terecht op een 0-1 voorsprong. Jan Tol van Aart kwam gelukkig al weer snel gelijk. Een mooie aanval via Kees Veerman en Cees Buys werd door Jack Visser beloond met de gelijkmaker. TSV kwam na de gelijkmaker werderom op voorsprong. Het was dat Harry Zwarthoed zeer sterk stond te keepen en de aanvallers van TSV hun vizier niet scherp hadden staan, want anders was de achterstand zeker twee of drie doelpunten meer geweest. De bouwvakkers kregen ook enkele kansjes maar deze werden niet benut. Toch werd het nog voor de pauze gelijk. Kees Veerman pegelde de bal van verre afstand in de korte hoek. Via de paal en de keeper belandde de bal in het doel. Ruststand 2-2.

Na de wissel nam Jan Tol van Aart het initiatief. TSV kwam niet meer in de wedstrijd. Alle aanvallen van de gasten werden geneutraliseerd door Uitblinker Kees Veerman.Doordat TSV zich ging richten op Veerman kregen andere spelers van Jan Tol van Aart meer ruimte. Jack Visser maakte hier dankbaar gebruik van. Hij kreeg de ruimte om uit te halen en zorgde voor de 3-2. Vlak na de voorsprong beslisten de bouwvakkers de wedstrijd. Na een afgeslagen aanval van TSV braken Jack Visser en Cees Buys uit. Buys liep naar de tweede paal. De keeper van TSV verwachte dat Visser de bal ook naar de tweede paal zou voorgeven maar tot ieders verrassing werd er met buitenkant links op doel geschoten. Na deze 4-2 knakte het geloof op een goede uitslag bij de gasten. Ze probeerden nog wel iets te forceren maar ze kwamen niet meer bij het doel van Harry Zwarthoed.

Door deze overwining heeft Jan Tol van Aart FC nu 4 punten uit 2 wedstrijden. De volgende wedstrijd is tegen ZOB. Tegen ZOB hebben de bouwvakkers nog iets recht te zetten. Tegen ZOB werd namelijk na een 5-1 voorsprong met 7-8 verloren. Het belooft dus woensdagavond om 22:00 uur in de Beukenkamp te Purmerend weer een spannende wedstrijd te worden.

Meer informatie over Jan Tol van Aart: www.jantolvanaart.web-log.nl