Huizen A1 – FC Volendam A2 uitslag 3-1

28 september 2007

Ook de coaching naar elkaar die alsmaar negatiever werd waardoor je mijn inziens zeker niet beter gaat presteren, kwam Huizen wel goed uit want in de vijfde minuut werd de stand alweer gelijk getrokken, niet goed meeverdedigen werd ons fataal.

Stond eerst de paal nog in de weg kon in de rebound heel eenvoudig de gelijkmaker vanaf dichtbij worden ingetikt. Ondanks het matige spel kwamen er toch mogelijkheden om de gelijke stand weer in het voordeel van Volendam uit te laten pakken, maar hoe dichter we bij de goal van Huizen kwamen hoe onzorgvuldiger de passing werd met als gevolg dat de bal heel eenvoudig werd onderschept en Huizen weer kon bouwen aan een aanval en Volendam de gehele weg die net voorwaarts, nu weer achterwaarts diende af te leggen. Na een overtreding op Robin die hierdoor niet meer kon verder spelen mocht Nick Water de positie van Robin innemen wat deze op een zeer positieve wijze invulde.

Deze piranha bracht de agressie die we op dat moment even nodig hadden maar kon ook niet verhinderen dat in de zeventigste minuut na een onnodige opgezette buitenspelval die niet goed werd uitgevoerd de spits van Huizen de stand in het voordeel van Huizen kon brengen. Joeri bracht nog enige wijzigingen in het veld door Steven te wisselen voor Victor en Yasin voor Fahti. Door deze wissels kreeg Volendam nog een korte impuls, een strak afstandsschot van Nick Koopmann werd door de goalie van Huizen knap verwerkt en Yasin wist nog de ligger te raken.

Verder dan bovenstaande momenten kwam Volendam niet en in de tachtigste minuut kon de spits van Huizen ook nog de drie tegen een aantekenen. De uiteindelijk balans die kon worden opgemaakt was: meer gele kaarten dan ( doel ) punten. Geen moment was het spel terug te zien want recentelijk nog tegen Stormvogels Telstar en Hoofddorp wel op de mat werd gelegd. Werd ons toen tot de laatste seconde weergaloos positiespel voorgeschoteld waardoor kans na kans werd gecreëerd en daar nog het enige verwijt kon worden gemaakt dat niet alle kansen die ontstonden ook werden afgemaakt, so be it. Hieruit kun je vast stellen dat indien de ingrediënten, inzet, strijd, passie ontbreken in een wedstrijd kun je niet winnen maar wel van iedereen verliezen.

Indien je de afgelopen maanden gaat evalueren kun je concluderen dat er in Volendam A2 veel goede voetballers rond lopen met een ieder zijn eigen kwaliteiten. Met al die kwaliteiten creëer je een team waarvan je als trainer ( Joeri ) van mening bent dat dit de juiste balans is. In alle wedstrijden zal je samen de strijd aan moeten gaan, met en voor elkaar willen werken. Dat hebben we in diverse wedstrijden bewezen en ik ben ervan overtuigd dat we dit de komende wedstrijden ook weer zullen laten zien.

Volgende week komt DWS op bezoek in het vissersdorp en dan zullen we die gasten even laten zien hoe het spelletje dient te worden gespeeld en gaan we er met ze allen vanuit dat de wedstrijd tegen Huizen een incident was. Mindere wedstrijden zullen zeker nog volgen maar als eerder genoemde werkwoorden aanwezig zijn zal je nooit een slechte wedstrijd afleveren, en vergeet nooit de kreet je speelt zoals je traint. De belofte mijnerzijds kan alleen plaatsvinden indien we op het einde van competitie de bovenste plaats bekleden en dan zal er in het pittoreske dorp Opmeer een Amerikaanse barbecue worden georganiseerd die zin weerga niet kent.

Ik ga er vanuit dat mijn volgende verslag een positievere inhoud heeft en dat ik na de wedstrijd weer samen met Joeri de overwinning met een lekker glas pils kan gaan vieren.