Hollandia koploper in Hoofdklasse Am

28 september 2007

De Wedstrijd
Hollandia startte zeer sterk en reeds in de 2e minuut kon Niels v.d. Woude, na een prachtige dieptepass van Jordi Meester, zich vrijspelen en schoot , tussen de benen van VUC doelman Jos van Rhijn, de stand naar 1-0 wat een prima opsteker was voor het Rood-Witte team na de deceptie van vorige week. Hollandia bleef sterk spelen in de beginfase al waren de aanvallen van VUC met de gevaarlijke Steve Kenepa en de lange spits Sam van Poorten zeker niet ongevaarlijk maar de safe spelende Hollandia verdediging, met daarachter de foutloos keepende Ron Sijm, gaf weinig kansen weg al moest Ron Sijm handelend optreden toen Jordi Meester, een goede wedstrijd afleverend,  met een verkeerde terugspeelbal de VUC aanval een reële kans bood. Nadat scheidsrechter Stroobach de Hollandia begeleider Paul Schröder, die zichzelf “opofferde”, van de spelersbank had verwijderd wegens teveel aanwezigen aldaar werd het voor de toeschouwers een snel op en neer gaande wedstrijd met voor beide teams kansen. Zo zag Tim Emmerik zijn voorzet bijna in het doel van VUC belanden en schoot Ritchie Mensah, in kansrijke positie, over het doel van Hollandia doelman Ron Sijm.

Hollandia spits Niels v.d.Woude, keihard werkend, ging wel onderuit in het 16 meter gebied van VUC maar scheidstrechter Stroobach liet doorspelen. Doordat Steve Kenepa tweemaal geel ontving moest hij, nog voor de rust, met rood het veld verlaten en dit betekende voor VUC een zware aderlating zoals in het verdere verloop zou blijken.

De beste kans voor VUC kreeg Mike Spencer, ingevallen voor Sam van Poorten, die alleen op Ron Sijm afging, maar te zacht inschoot waardoor dit voor Hollandia geen gevaar opleverde.

Ook Hollandia kreeg nog een goede kans om de score te verhogen toen na een vrije trap van Willy Overtoom, minder dominant als in voorgaande duels, Tim Emmerik , in de rebound Jos van Rhijn bijna verraste maar zijn schot alsnog gekeerd zag. Bij een scrimmage voor het Hollandia doel leverde Patrick v Dijk, die diverse “aanslagen”op zijn benen moest ondergaan, goed werk door resoluut op te ruimen om verder gevaar te voorkomen. Zowel Willy Overtoom als Niels v.d.Woude moesten zich nog voor een blessure laten behandelen voordat er gerust werd met een 1-0 stand die gezien het spelbeeld hoger had moeten zijn voor Hollandia. De tweede helft begon met een scrimmage voor het |Hollandia doel en een harde vrije trap van VUC aanvaller Wei Ming Tseng die door Ron Sijm goed werd gepakt. Hollandia aanvaller Bob Rijkhoff, prima spelend en later de terechte Man off the Match, had,  vooralsnog, geen succes met zijn acties maar was een voortdurende plaag voor de achterhoede van VUC waarin Dennis Pronk alle moeite had om hem in toom te houden. Scheidsrechter Stroobach gaf nu wel , terecht of onterecht, Gele kaarten en hiervan werden, bij Hollandia Klaas Vriend - Bob Rijkhoff en later Rick Fijma de dupe. terwijl ook, naast de Rode kaart voor Steve Kenepa., de VUC spelers Steve Yawson en Jose dos Reis nog het Geel ontvingen. Patrick van Dijk raakte geblesseerd na een forse overtreding van een VUC speler en moest zich , even daarna, laten vervangen door Djilmar Lawansuka terwijl ook Peter Kuiper in het veld kwam voor Tim Emmerik bij Hollandia.

Willy Overtoom schoot rakelings over het doel van Jos van Rhijn en Bob Rijkhoff kreeg, na een prachtige Hollandia aanval met Niels v.d.Woude De kans op de 2-0 maar schoot naast.

Ook een afgekeurd doelpunt, wegens buitenspel, telde niet voor Hollandia zodat het een open wedstrijd bleef met een aandringend VUC en een gevaarlijker Hollandia, via uitvallen van Bob Rijkhoff en Niels v.d.Woude met een stand die Hollandia geen absolute zekerheid gaf op een overwinning en voor VUC nog steeds de mogelijkheid op een gelijkspel.

Een vliegend schot van Willy Overtoom belande op de vuisten van de VUC doelman en de opgekomen Cees Jan van de Berg, van VUC, kon niet gevaarlijk worden door ingrijpen van Michel Bos die weer een betrouwbare indruk maakte en een ruime voldoende haalde op het middenveld. Bij een, ongelukkige, botsing met een VUC speler, hij kreeg een knietje op zijn bekken, raakte Peter Kuiper zodanig geblesseerd dat hij per brancard, wat redelijk lang duurde voordat deze er was, moest worden afgevoerd en later voor nader onderzoek werd gebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Zijn vervanger werd Rick Fijma die geheel onnodig nog een gele kaart opliep maar verder een goede 10 minuten afleverde als invaller.
Na weer een uitval van Hollandia, over rechts, was het Bob Rijkhoff die, op aangeven van Willy Overtoom, alleen doorging en dit prima afmaakte door VUC keeper Jos van Rhijn  onhoudbaar te passeren en de eindstand van (2-0) op het scorebord te zetten.

Met te veel overtredingen werd het een wat onplezierig einde van een duel waarin scheidsrechter Stroobach warrig floot en met name vóór de rust eerder zijn kaarten had moeten laten zien daar er nu veel te veel overtredingen werden gemaakt, met name aan VUC zijde, waardoor de wedstrijd als amusement waarde voor de toeschouwers op een laag niveau kwam.

Na het laatste fluitsignaal was de opluchting bij Hollandia groot door het weggespeelde “katterige” gevoel na het voorgaande duel tegen VVSB en uiteraard de volle winst die vanmiddag, terecht, behaald was in het tweede thuisduel van deze competitie.

Nabeschouwing
Met 9 punten uit 4 wedstrijden is Hollandia thans koploper in de Hoofdklasse-A een positie die zeker niet verwacht was bij de aanvang van deze competitie maar voor de mannen van Ron v.d. Gracht wel voldoende vertrouwen zal geven voor de komende duels  as. zondag, in Utrecht, Elinkwijk, dat toch wel verrassend verloor (0-3)van en bij Argon, op het programma staat.

Dat niet Hollandia-1 prima presteert maar ook Hollandia-2 het uitstekend doet mag blijken uit hun resultaten in de reserve Hoofdklasse waar zij met 12 punten uit vier duels en een doelsaldo van 21 voor en 2 tegen riant koploper zijn met in hun elftal een aantal spelers waar Ron v.d. Gracht, indien nodig, zeker een beroep op kan doen.

Hollandia: Ron Sijm- Jordi Meester – Kees Stavenuiter – Klaas Vriend – Cees Duijn – Michel Bos – Willy Overtoom – Patrick van Dijk – (65) Peter Kuiper (80) Rick Fijma – Niels v.d.Woude – Tim Emmerik (70 ) Djilmar Lawansuka – Bob Rijkhoff.
Score: (2) Niels v.d.Woude 1-0 – (80) Bob Rijkhoff 2-0
Gele Kaarten: Klaas Vriend – Bob Rijkhoff – Rick Fijma (Hollandia) Steve Yawson – Jose dos Reis (VUC)
Rode Kaart:  Steve Kenepa (2x Geel ) VUC
Toeschouwers: 400
Scheidsrechter: dhr Stroobach uit Avenhorn
Assistenten:       dhr Kaaij uit Bergen en dhr Willems uit IJsselstein.