Serdar Gözübüyük komt naar voetbalvereniging HYS

22 january 2010
Haarlem

In razend tempo ontwikkelt de 24-jarige Serdar Gözübüyük zich tot een vaste kracht van het Nederlandse scheidsrechterskorps. De talentvolle scheidsrechter met Nederlands en Turks paspoort maakt sinds de zomer van 2009 deel uit van de Junior Lijst Betaald Voetbal van de KNVB en fluit hij wekelijks wedstrijden in de Jupiler League.

De carrière van Gözübüyük begint wanneer zijn club DCO (tegenwoordig Olympia Haarlem) hem vraagt wedstrijden bij de jeugd te fluiten. Het gaat hem goed af. Wanneer hij in de A- jeugd bij afwezigheid van de scheidsrechter zijn eigen team moet fluiten, komt hij tot een belangrijk inzicht. "Ik floot de wedstrijd naar eer en geweten en was dan ook niet bang om een strafschop te geven aan de tegenstander. Ik heb dat nog regelmatig te horen gekregen van mijn teamgenoten. Het was het moment dat ik besloot mij volledig op het scheidsrechtervak te richten. Ik stopte als keeper en had als scheidsrechter één doel en dat was het betaald voetbal halen."

"Ik ben enorm trots op wat ik heb bereikt, maar het zou prachtig zijn om uiteindelijk in de eredivisie te fluiten en door te stoten naar de FIFA- lijst. Ik moet me echter eerst verder ontwikkelen." Serdar Gözübüyük heeft nog een belangrijke drijfveer. "Ik wil een voorbeeld vormen voor jongeren uit andere culturen. Zij komen vaak slecht in het nieuws en daar moet verandering in komen. Ik hoop dat ik ze aan kan sporen om net als ik scheidsrechter te worden."

Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. De deelnemers moeten uiterlijk 19.15 uur aanwezig zijn om zich definitief in te schrijven en/ of te melden.
 
De bijeenkomst is bestemd voor alle leeftijdscategorieën en iedereen is welkom! Het interactieve programma staat onder leiding van Serdar Gözübüyük en bestaat onder andere uit een promotiefilm, spelregeltoets, videospel en videobeelden.