'Onderdeel van groter plan'

18 november 2009
Amstelveen

Vorige week kreeg Welam de nodige kritiek te verwerken in een artikel in deze krant. De stichting had een zakelijke twist met kickboxschool Fitzfightinggym en zou misbruik maken van subsidie en hun domeinnaam. ,,Wij hebben nog nooit een cent subsidie gekregen," zegt Misier ,,en over de domeinnaam hebben we afspraken gemaakt. Daar wil ik het bij laten,"zegt Misier, die met zijn stichting Welam een duidelijke visie heeft en die de komende jaren wil uitbouwen.

De verruwing van de maatschappij is Misier een doorn in het oog. Hij wil jong en oud actief bezig laten zijn op meerdere terreinen, en laten zien dat het ook anders kan. ,,Welam biedt een alternatieve oplossing voor jongeren en ouderen om ze een plek te geven waar ze zich thuis voelen. Welam wilt mensen de ondersteuning bieden tot een grotere zelfredzaamheid, hiermee neemt Welam hun kwaliteiten als uitgangspunt. Welam streeft erna de mensen naar een niveau te krijgen om zich actief in te gaan zetten voor anderen en hun sociale omgeving. Maar vooral voor het verbeteren en behouden van een sociaal klimaat," zo meldt de website van de stichting.

Pay-Ten

Eén van de onderdelen van Welam is de kickbox-dojo 'Pay-Ten', actief in de ROC-gymzaal aan de Zetterij. Misier: ,,Deze zomer zijn wij gestart met een sportproject voor zaktrainingen en kick- en thaiboxing in Amstelveen-Zuid. Hier kunnen mensen hun agressie kwijt."

Ringfighter en meervoudig internationaal kampioen Jerry Morris is trainer en dat is een grote trekker voor Pay-Ten. ,,Hij is CIOS-gediplomeerd en komt uit Amsterdam om speciaal hier te trainen, we hebben dan ook het nodige talent rondlopen," zegt Misier. ,,Maar de dojo is juist ook voor mensen die geen ervaring hebben, of willen beginnen. Iedereen kan hier zijn of haar ei kwijt."

,,Pay Ten maakt onderdeel uit van een groter plan," zegt Misier. ,,We hebben een aantal bijzondere activiteiten in voorbereiding."

Strippenkaart

Welam doet volgens Misier graag aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en heeft in samenspraak met ondernemers een speciale strippenkaartaanbieding gelanceerd. Tot en met 31 december geldt voor dojo Pay-Ten een speciale strippenkaartaanbieding voor de jeugd, waarmee men tot vier keer gratis kan trainen. Bovendien geeft de kaart korting op diverse producten bij ondernemers uit de omgeving.

Meer informatie: www.welam.nl. Telefoon: 030 6665339.