Voetbaltalkshow weer van stal

03 november 2009
Haarlem

De laatste keer dat de heren dit deden, was op 15 mei 2000. In eerste instantie betreft het hier een eenmalig gebeuren naaar aanleiding van het 25- jarig bestaan van Café Studio. Edwin Struis: ''Toen ons werd gevraagd of we voor deze gelegenheid nog één keer onze voetbalshow wilden presenteren, was ieder van ons meteen erg enthousiast. We zien elkaar nog geregeld, en natuurlijk is het wel blijven kriebelen, maar de plannen waren nooit concreet. Studio wilde voor het jubileum een aantal succesnummers uit de laatste 25 jaar nog eens de revue laten passeren, en daar hoorde onze show ook bij. Uiteindelijk hebben we toch vijftien voetbalshows in Studio gehouden, die allemaal waren uitverkocht. Die shows leverden legendarische taferelen op, eigenlijk teveel om op te noemen. Ik herinner mij een geweldig muzikaal duet van Jan van Halst met Huub van der Lubbe van De Dijk, een schitterend optreden van Youp van 't Hek, en een woedende Co Adriaanse. Maar het mooiste moment was toch dat in onze laatste show Aad de Mos zelf aanwezig was. Absolute klasse, temeer omdat de titel van onze voetbalshow niet echt vleiend voor de persoon in kwestie was."

Paul Onkenhout: ''De titel van de show is eigenlijk ontleend aan een column die ik destijds schreef voor De Volkskrant. Ik was getuige van de Champions League-wedstrijd Werder Bremen- PSV, en na afloop van die wedstrijd toog het gehele journaille naar een bar in Bremen om nog wat na te praten en nog iets te drinken. Daar troffen we toen ook Aad de Mos, de trainer van Werder, en het bestuur van die club. Aad de Mos liep toen helemaal leeg over de vereniging die hij trainde, waarbij hij niet in de gaten had dat een Belgische journalist alles precies letterlijk opschreef wat hij zei. Deze Belg heeft uiteindelijk het hele verhaal gepubliceerd, wat mede leidde tot het ontslag van De Mos bij Werder. Hij bleef echter ontkennen dat hij nare uitlatingen over de club verkondigd had, vandaar dat ik in mijn artikel zijn bestaan bleef ontkennen."

Struis: ''De formule die we van 1998 tot en met 2000 gehanteerd hebben, blijft grotendeels hetzelfde. Het decor hebben we nog. We beginnen met 'De Aftrap' waarbij we een mystery guest introduceren. Daarna zal Klaas Vos op zijn gebruikelijke manier de gasten introduceren. Dichter Nico Dijkshoorn zal voorlezen uit eigen werk, we hebben een filmpje van Eddy Terstall en acteur Cees Geel, muziek van de Siegfrieds Swingmates en natuurlijk onze hoofdgasten van de avond. Dat is in ieder geval Henk Kesler, de directeur van de KNVB, met grote waarschijnlijkheid Guus Hiddink, en we hopen dat we kunnen rekenen op de komst van Luis Suarez. Er is in die week geen Euro League voetbal, dus de kans dat hij naar Haarlem komt is redelijk groot, maar staat nog niet vast."

Paul Onkenhout vult aan: ''Het belooft weer een hele mooie aanvond te worden in Café Studio, en misschien in de toekomst een vervolg, wie zal het weten...''