Hooijmaijers declareerde duizenden euro's zonder bonnetjes

10 september 2009
Haarlem

De geldopnames, totaal zo'n 3.000 euro, gebeurden vooral in Hong Kong in 2007 en 2008. Later werden als reden taxikosten opgevoerd maar zonder bonnetjes. De PvdA is kritisch over het optreden van Hooijmaijers en Borghouts. Fractievoorzitter Tjeerd Talsma vindt dat er sprake is van 'onregelmatigheden' bij Hooijmaijers' declaraties. Dat rekent hij ook Borghouts aan die voor de declaraties aftekende.

Talsma: ,,Geld opnemen zonder dat later te verantwoorden met bonnetjes kan natuurlijk niet.'' Ook vindt Talsma dat Hooijmaijers wel erg vaak bij dure restaurants ging eten. Uit het overzicht van de door deze krant opgevraagde declaraties blijkt verder dat Hooijmaijers (financien) vaak en duur uit eten ging bij de luxere restaurants met slechts een tafelgenoot.

Maar schroomde hij ook niet om kleine bedragen ten laste te brengen van de Noord-Hollandse belastingbetaler. Zoals pay-tv in buitenlandse hotelkamers en een broodje serranoham in Spanje. Maar ook ging hij voor 295 euro met zijn directeur beleid Tjeerd Kampstra uit eten voor een zakelijke bespreking bij het Okurahotel. Talsma vindt dat buitensporig: ,,Borghouts had Hooijmaijers tot de orde moeten roepen.''