Arriva en NS openen gezamenlijke OV service & tickets

11 december 2016
Maastricht

Met ingang van vandaag gaat de nieuwe dienstregeling in en betrekt Arriva het station in Maastricht als nieuwe bus- en treinvervoerder in Limburg. Om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben beide vervoerders een balie in het winkelpand in de hal van het sfeervolle Maastrichtse station. Hier kunnen reizigers kaartjes kopen voor al het openbaar vervoer van deur tot deur en kunnen zij terecht voor reisinformatie en servicevragen. Voor het zelf opvragen en uitprinten van reisadvies zijn ook tablets en printers aanwezig.

Cnossen en Alting von Geusau toonden zich zeer verheugd met de opening. Cnossen: “Soms is het voor reizigers gewoon prettiger om zaken persoonlijk te regelen. Deze service bieden we in de OV service & tickets winkel. Door de samenwerking met NS, bieden we in de OV service & ticket winkel een optimale service aan de reizigers in Maastricht.”

Alting von Geusau: “Reizigers reizen niet van station naar station, maar van deur tot deur. Daarom willen wij graag samenwerken met andere vervoerders als Arriva om de reiziger van de beste service en informatie te kunnen voorzien. Deze OV service & tickets winkel is hier een heel goed middel voor. “

Arriva Nederland
Arriva Nederland maakt deel uit van de Arriva Groep, waar Deutsche Bahn eigenaar van is. Arriva is een toonaangevende exploitant van personenvervoer, actief in 14 Europese landen. In Nederland is Arriva met 6.000 medewerkers actief in de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland. Naast trein- en busvervoer exploiteert Arriva samen met Koninklijke Doeksen de Waterbus in Zuid-Holland en is zij actief in de Nederlandse touringcarbranche onder de naam Arriva Touring.

NS
NS brengt per dag meer dan 2,3 miljoen reizigers in Europa op een duurzame manier van deur tot deur met treinen, bussen, trams, OV-fiets of bijvoorbeeld (leen)auto’s (zone-taxi en Greenwheels). Met meer dan 30.000 werknemers is NS (met dochterbedrijf Abellio) actief in onder meer Nederland, Engeland en Duitsland.

De Thalys, ICE en de internationale Intercity’s van NS International zijn een aantrekkelijk en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op langere afstanden over de grens.

In Nederland brengt NS per dag ca. 1,2 miljoen reizigers met de trein naar hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De treinen van NS zijn daarbij klimaatvriendelijk. NS Stations is het stationsbedrijf van Nederland. Samen met onze partners zorgen we voor aangename stations en levendige stationsomgevingen waar het goed parkeren, werken, wonen of recreëren is. NS-dochter NedTrain zorgt voor de treinen: van schoonmaak tot technisch onderhoud en volledige modernisering.