Haardhoutdag in Nationaal Park De Groote Peel

11 december 2016

Haardhout uit Nederlandse bossen

Een knapperend haardvuur geeft gezelligheid, maar natuurlijk ook warmte in huis. Met het haardhout van Staatsbosbeheer kan dat het hele jaar door. In de zomer gebruik je het haardhout voor je vuurkorf in de tuin en in de winter voor de kachel in de huiskamer.
 
Houtstokers die hun voorraad hout hebben zien slinken kunnen bij Buitencentrum De Pelen terecht voor nieuwe voorraad. Het hout kost € 55,- per kuub en wordt geleverd in stammen van 2 meter. Er wordt overwegend eiken- en essenhout aangeboden. Het hout is vers, dus moet nog drogen. Het voordeel van deze houtsoorten is dat ze snel drogen en mooi branden. Een kuub hout weegt ongeveer 750 kg, dus hou rekening met het laadvermogen van uw aanhanger. U dient het hout zelf te laden, dus zorg voor een extra paar handjes en goede werkhandschoenen.
 
Reserveren en afhalen

Vooraf reserveren van het hout is noodzakelijk! Er is een beperkte voorraad beschikbaar en op=op. Bestellen kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/haardhoutpelen Het bestelde hout kan afgehaald worden op zaterdag 18 februari 2017 tussen 10.00 en 16.00 uur.
 
Kijk voor meer informatie over de Haardhoutmaand bij Staatsbosbeheer op www.staatsbosbeheer.nl of neem contact op met het Buitencentrum via: [email protected] of telefonisch: 0495 – 641 497.
 
Foto: Ton van Bussel