Het kerstverhaal van het verloren schaap op 17 en 18 december in Wessem

07 december 2016

Kerststemming
Alles draait dit jaar bij het Geveltoneel om het kerstgevoel. Samen. Niet alleen. Het publiek raken. En ergens ook tot nadenken aanzetten. No man left behind. Wat de reden ook is.

Intiem
Dit jaar ruilt het Geveltoneel de straten van Wessem in voor de Markt. Kleinschaliger, intiemer. Maar ook verrassender. Het publiek ontdekt gaandeweg het verhaal plekjes in Wessem die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. En gegarandeerd: iedereen gaat met een brok in zijn keel naar huis.

Van Wessem voor iedereen
Dat het dorp er nu al zin in heeft blijkt uit de vele handen die zich in elkaar hebben geslagen om van deze editie een nog betere versie te maken dan de vorige. Zang, dans, toneel, muziek, een lach en een traan: alles passeert dit jaar de revue. Het is een evenement van Wessem voor iedereen.

Praktisch
De voorstellingen beginnen op 17 december om 16.00 uur, 17.30 en 19.00 uur op de Markt in Wessem. Op 18 december begint de eerste voorstelling om 14.00 uur. Daarna zijn er voorstellingen om 15.30, 17.00, 18.30 en 20.00 uur. De prijs is 3,50 euro voor volwassenen. De toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis. Kaartjes kunnen even voor de voorstelling gekocht worden of nu al in voorverkoop bij bakkerij Geudens op de Markt in Wessem. Na afloop, maar ook voor de voorstelling kunnen de bezoekers (tegen betaling van een kleine bijdrage) genieten van een heerlijke kop warme chocomelk, gl├╝hwein en een wafel.

Het Geveltoneel
Geveltoneel Wessem wordt georganiseerd door de parochie Sint Medardus Wessem. Via dit jaarlijks terugkerend kerstevenement wil de organisatie zorgen voor verbinding in Wessem en met de regio. Verschillende individuen en verenigingen als Toneelgroep Spot aan Wessem, de harmonie, schutterij, carnavalsvereniging en het Unity-koor leveren een vrijwillige bijdrage aan het evenement. De opbrengst van het Geveltoneel gaat naar de restauratie van de parochiekerk.