11 december: vuurdoop voor Arriva

05 december 2016
Maastricht

Arriva zet met duurzaam materieel in op slimme combinaties van bus- en treinvervoer, meer faciliteiten op de drukke knooppunten en vooral tijdwinst. Daarmee verwacht de vervoersorganisatie meer Limburgers en bezoekers naar het openbaar vervoer te trekken.

Gedeputeerde Patrick van der Broeck, verantwoordelijk voor openbaar vervoer, neemt zondag 11 december aanstaande de proef op de som. Van ’s morgens vroeg tot einde van de middag reist hij per trein en bus kriskras door de provincie. Startpunt is Venray waarna hij treint en bust naar Venlo, Blerick, Roermond, Maasbracht, Echt en Sittard. Op het station van Sittard wordt hij rond 12.00 uur verwacht voor de officiële ingebruikname van het eerste DRIS-paneel, het Dynamisch Reizigers Informatie Systeem.

Vervolgens gaat het verder naar Heerlen. Daarna koerst de gedeputeerde via Vaals en Gulpen naar de Limburgse hoofdstad Maastricht.

Tijdens deze reis sluiten diverse belangstellenden aan om hem te vergezellen.

De trip zal een van de laatste optredens zijn van Patrick van der Broeck als gedeputeerde aangezien hij op 2 januari start in zijn nieuwe baan als dijkgraaf van het Waterschap Limburg.