Kerstactie: koop en geef op zaterdag 10 en 17 december

04 december 2016

“Ook in het Jaar van de Barmhartigheid brengen we naastenliefde in de praktijk. Met Kerstmis willen wij als Broederschap iets extra’s doen voor onze medemens”, zegt Gert-Jan Tullemans, initiatiefnemer van de kerstinzameling en broedermeester. Voedselbank Weert, Jumbo Heerschap en Jumbo René Puts werken graag mee aan deze originele actie voor het goede doel. Yvonne Clerx van de Voedselbank Weert: “Onze ‘klanten’ zijn altijd erg dankbaar voor alles wat zij krijgen. Namens hen vraag ik u om gul te geven.” De kerstinzamelingsactie wordt ondersteund door de parochies van het dekenaat Weert. U kunt in deze kerken ook producten van andere winkels aanbieden.

Alleen houdbare producten
Hoe doet u mee? Koop houdbare (dus geen gekoelde of bevroren) producten en doe ze na de kassa in de kratten. U kunt denken aan: pasta of soep (blik / pak), groente (blik / pot), fruit (blik / pot), broodbeleg, koffie, thee, suiker, afwasmiddel, allesreiniger, schoonmaakartikelen, wc-papier, keukenrollen, tandenborstels, tandpasta en nog veel meer. Alle giften zijn van harte welkom. Het is voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De Jumbo winkels die aan de actie meedoen zijn Jumbo Heerschap (Boshoven, Collegeplein, Leuken, Moesel en Nederweert) en Jumbo René Puts in Stramproy. Tussen 6 december en 23 december kunnen er producten in de  daarvoor neergezette kratten worden gestopt die bij de kassa’s van de supermarkten staan. Klanten kunnen producten dus nog tot vlak voor Kerstmis in de kratten stoppen. Op 10 december ontvangt u van onze broedermeesters de flyer bij de Jumbo-winkels aan het Collegeplein, op Leuken en in Stramproy. Op 17 december zijn dat de Jumbo-winkels op Moesel, Boshoven en Nederweert.

Foto
Op zaterdag 10 en 17 december houden de Voedselbank Weert, Jumbo’s Heerschap en René Puts en de Broederschap Weert een inzamelingsactie voor mensen die steun kunnen gebruiken.