OPINIE: Beste handhavers, doe er eindelijk eens écht iets aan!

03 december 2016
Maastricht

Door Astrid Dooren-Bloom

Al heel vaak heb ik zowel aan de balie van het stadskantoor als op vele plaatsen waaronder bij Toegankelijk Maastricht van Samen Onbeperkt, aangegeven dat het een keer moet afgelopen zijn met al die wildgestalde, rondslingerende en vooral aan palen vastgeketende fietsen op smalle doorgaansstoepen, door die in de weg staande en liggende wegversperrende fietsen is er vooral in de binnenstad op heel veel stoepen GEEN doorgang mogelijk voor Rolstoelgebruikers, Kinderwagens en Rollatorgebruikers.

Het is toch belachelijk dat men helemaal terug moet rijden/lopen als je er niet langs kunt en gevaarlijk op de straat of het fietspad moet gaan lopen?! Daarbij heb ik mij ook tevaak geërgerd en een klacht aangegeven dat wanneer je afhankelijk bent als visueel beperkt persoon, lopende en afhankelijk van een taststok, ik meer dan te vaak achter sturen blijf hangen of met mijn stok in spaken en dergelijke verstrikt raak aan deze fietsen. Ook staan er tevaak zelfs Scooters op de stoep zodanig geparkeerd dat er geen doorkomen aan is!

Beste handhavers, zien jullie dit dan niet? Horen jullie na herhaaldelijk geklaag hierover dit echt niet? Wordt het niet begrepen of is het niet interessant genoeg omdat het wellicht niets opbrengt op financieel gebied? Het valt buiten netheid, een opgeruimde schone en nette stad, nog belangrijker, onder een "Veiliger" stad! Dus beste handhavers, ik zou zeggen. "Doe er eens eindelijk echt ietst aan"! Stroop de mouwen op en pak dit probleem eens serieus op en aan! Maak daar eens een spotje over!! Dan pas geloof ik als burger en inwoner van Maastricht pas echt in jullie!!