Ook Maasgouw, Leudal en Weert zien zichzelf op TVEllef

01 december 2016

Door de uitbreiding wordt TVEllef de grootste commerciële omroep van Zuid-Nederland.

TVEllef is een regionale televisiezender, die volledig bestaat dankzij inkomsten uit reclameblokken. Dagelijks worden programma’s gemaakt rondom regionaal nieuws, sport, muziek, carnaval en regiosoaps. Ook is er veel aandacht voor het verenigingsleven én staan er nieuwe programma formules klaar die in de studio opgenomen gaan worden. TVEllef houdt zich ook bezig met zijn eigen muzieklabel Butterbox.nl waar nummers voor diverse artiesten worden geproduceerd en uitgebracht. Het produceren van videoclips voor artiesten is bekend terrein voor TVEllef. Terugkerende programma’s van TVEllef zijn 11Vandaag, 11Sport, Lewieke’s Jukebox, Kaoke mit Ton, de Kuns Aafkieke en het Cover LVK.

Vanaf 2012 is TVEllef te ontvangen op het digitale TV-kanaal 46 van Ziggo in de gemeentes Beesel, Roermond, Roerdalen en gedeeltes van de gemeentes Maasgouw, Echt-Susteren en Venlo. Met de vergroting van hun uitzendgebied kunnen de gemeentes Maasgouw( -West), Leudal en Weert ook TVEllef ontvangen. Kabelaar Ziggo gaf toestemming voor het uitbreiden van het uitzendgebied aan de westzijde van de maas waardoor een wens van programmamakers Olaf Simons en Ton Balendonck uitkomt. Bovendien gaven mensen in de dorpen rondom de maas al aan dat ze het jammer vonden dat ze TVEllef niet konden ontvangen.

De mogelijkheid om het uitzendgebied van TVEllef te vergoten komt voornamelijk doordat TVEllef sinds dit jaar gevestigd is in een nieuwe studio in Linne én het verdwijnen van de andere commerciele zenders, TV Limburg en Weert TV eerder dit jaar.