Waar moet u aan denken na de opening van de A2-tunnel?

25 november 2016
Maastricht

Doorgaand verkeer richting Eindhoven of Luik (A2) en lokaal/regionaal verkeer dat in Maastricht of omgeving moet zijn (N2), wordt vroegtijdig van elkaar gescheiden via nieuwe bewegwijzering. Dat gebeurt op de volgende plekken:

Komende vanuit Eindhoven of Heerlen/Aachen: vlak vóór knooppunt Kruisdonk
Komende vanuit Luik: ter hoogte van aansluiting 55 A2 (Randwyck)

Let op deze locaties goed op de borden langs en boven de weg. Als u de borden naar uw bestemming volgt, wordt u vanzelf naar de juiste rijbaan geleid, Alle rijrichtingen zijn op de borden aangegeven. Bijvoorbeeld Liège, Eindhoven, Heerlen, Aachen, Berg en Terblijt, Hasselt en Cadier en Keer. Maar u ziet ook nieuwe benamingen:

    Maastricht-Centrum Noord: om naar het stadscentrum via de Noorderbrug (aan de noordkant van de stad) te gaan
    Maastricht-Centrum Zuid: om naar het stadscentrum via de John F. Kennedybrug (aan de zuidkant van de stad) te gaan.
    Maastricht-Noord: voor bedrijventerrein Beatrixhaven en de noordkant van de stad. De aansluiting Maastricht-Noord is al sinds zomer 2014 in gebruik door verkeer.
    Maastricht-Zuid: voor AZM/Maastricht UMC+, MECC en de zuidkant van de stad.

Sommige richtingen op de borden blijven afgeplakt, omdat nog niet alle lokale aansluitingen klaar zijn. Dat betekent dat bepaalde lokale verkeersstromen voorlopig nog bovengronds - via de tijdelijke N2 of via een omleiding - worden afgewikkeld in plaats van door de tunnel.

De verwachting is dat automobilisten, zoals altijd bij veranderingen op de weg, moeten wennen aan de nieuwe situatie. Het advies is:

    Wees alert, rij niet op automatisch piloot
    Let goed op de borden, zodat u tijdig de juiste rijrichting kiest
    Zet uw navigatiesysteem uit
    En let ook extra op het (onverwachtse) rijgedrag van anderen.

Toch verkeerd gereden? Geen nood. Tijdelijke omleidingsroutes zijn erop gericht om u weer naar uw bestemming te leiden. Ga niet zelf zoeken, maar volg de borden langs de weg.

Er staat in 2017 opnieuw veel te gebeuren voor het A2 Maastricht. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto. Meer informatie: www.maastrichtbereikbaar.nl.