Hub Narinx nieuwe directeur Limburgse Werkgeversvereniging

14 november 2016

Door Ton Reijnaerts

De Limburgse werkgeversvereniging LWV telt 1400 leden, enkel directeuren en topmanagers. Want alleen decision makers kunnen namelijk lid worden van de LWV. In bouw, industrie logistiek en zakelijke dienstverlening dekt LWV twee derde van de Limburgse werkgelegenheid af. Daarbij is LWV de officiële vertegenwoordiger van VNO-NCW in Limburg. Het LWV is dan ook niet alleen de grootste werkgeverswerkgeversvereniging maar ook degene met de meeste uitstraling.

De van alle zakelijke en politieke wateren gewassen LMV-directeur Wim Weijnen benutte die status om Limburgse (en Euregionale) ondernemers wegwijs te maken in de wereld van gemeentegrens, provinciegrens en landsgrens overschrijdend ondernemen. Dat deed hij niet geforceerd, maar op een natuurlijke manier.

Hub Narinx, die de inwoner van Mesch opvolgt worden dezelfde capaciteiten toegedicht. De geboren Vijlenaar werkte na zijn studie in Nijmegen als directeur Hypotheken bij ABP Pensioenfonds in Heerlen. Daarna was hij werkzaam voor  BLG Hypotheken en de SNS Bank, waar hij werkzaam was als directeur marketing en directeur cultuurverandering. Hier werd hij opgemerkt door voetbalclub Roda JC, die hem aantrok als vervanger van de naar de KNVB vertrokken financieel manager Frank Rutten.

Nadat Narinx weigerde om een fusie-intentie met Fortuna Sittard te tekenen kwam het tot breuk met Roda JC. Begin 2010 trad Narinx als regiomanager in dienst van Holland Casino. Sinds 2012 richtte hij zich vooral op het geven van managementcursussen rond zijn thema V.I.A.G.R.A. management. In 2014 schreef hij ook een boek over dit onderwerp. Als gepassioneerd spreker weet Narinx  te inspireren vanuit een authentieke en energieke houding. De energie in de organisatie, de samenwerking, de klantbeleving, cultuurverandering en de ontwikkeling van de groep en het individu zijn centrale thema’s bij de inwoner van Cadier en Keer. “Haal het beste uit je zelf en je organisatie. Hard werken is als optellen, samenwerken is vermenigvuldigen. Ik help teams en individuen beter hun talent te ontginnen en samen te werken. Dat is ook mijn inzet bij de LWV”, zegt Narinx.