Sintintochten gemeente Nieuwkoop

11 november 2016

Het overzicht van de, bij ons bekende, Sintintochten:

Woerdense Verlaat
Zaterdag 12 november komt Sint aan in Woerdense Verlaat. Rond 15.30 uur arriveren Sinterklaas en de Pietenbende aan de kade, gelegen bij de Kollenbrug. Nadat de kinderen van Woerdense Verlaat de Sint allemaal uit volle borst hebben toegezongen, gaat het traditiegetrouw, onder begeleiding van de muzikale Zwarte Pietenbende, al lopend richting Gebouw Beatrix aan de Leeuwerikstraat waar het feest binnen gezellig nog even wordt voortgezet.

De rest van de kernen zijn een week later, zaterdag 19 november, aan de beurt voor een bezoek van Sint:

Nieuwkoop
10.15 Voorpret op 't Regthuysplein; 10.30 Aankomst stoomboot bij haven Regthuysplein; 11.00 Welkomstwoord burgemeester Buijserd; 13.30 Feest in De Steupel; 14.00 Beestachtige pietenshow; 15.00 Einde show meet & greet met Sint in De Steupel.
Facebook: SintochtNieuwkoop

Langeraar
Sinterklaas wordt feestelijk ingehaald in Langeraar. De intocht begint 10.30 uur met de aankomst van de boot aan de Smidskade, bij de Grote Brug. Na een muzikaal welkom rijdt de Sint, onder begeleiding van de muziek van Arti et Religioni, naar het centrum. In partycentrum Parola is een feestelijk samenzijn voor de Langeraarse peuters en kinderen van groep 1 t/m 5. Zij krijgen op school een bon waarmee ze toegang krijgen tot het feest. Kinderen van groep 6 t/m 8 krijgen een bon waarmee ze een zak snoep kunnen ophalen op het Kerkplein. Ouders van Langeraarse kinderen die niet in Langeraar op school zitten, kunnen de bonnen ophalen bij de administratie van de Aeresteijnschool.

Nieuwveen
Op het Liemerhof komen Sint en zijn pieten zaterdag 19 november om 11.15 uur aan. Wethouder Paul Platen verwelkomt de Goedheiligman, samen met alle Nieuwveense kinderen.

Ter Aar
De Ter Aarse centrumwinkeliers hebben Sinterklaas weer uitgenodigd om naar Ter Aar te komen. De Sint komt, vergezeld door vele pieten, om 13.30 uur met zijn boot aan bij de Aardammerbrug. Burgemeester Frans Buijserd verwelkomt hem op de kade, samen met een afgevaardigde van de ondernemers en de Pietenband van Arti et Religioni. Vervolgens maakt Sint een rondtoer onder begeleiding van de Pietenband via de Aardamseweg, Essenlaan en Beukenpad naar het Lindenplein. Daarna gaat het naar De Vlinder voor het Sintspektakel. Alle kinderen krijgen aan het eind wat lekkers mee.