Corrie Heeres 100 jaar

25 october 2016
Castricum

Corrie is vrolijk en zeer positief ingesteld en blij dat het in haar ‘bovenkamer’ nog allemaal naar behoren werkt. Alleen haar gehoor laat haar een beetje in de steek, maar daar zijn hulpmiddelen voor.
Corrie werd geboren op 19 oktober 1916 in Hillegom. Het gezin bestond uit 13 kinderen. Tot de dood van haar ouders heeft zij de verzorging op zich genomen. Daarna kwam zij bij een groot gezin terecht waarvan de vrouw net was overleden en de man, gezien zijn werk bij de Hoogovens, niet voor het gezin kon zorgen. Corrie nam die zorg op zich, wat uitmondde in een vriendschap en uiteindelijk een partnerschap en huwelijk met de heer des huizes. Uit dat huwelijk kreeg Corrie twee zoons, twee dochters, negen kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.
Nadat alle kinderen de deur uit waren bleef Corrie, ook na het overlijden van haar man, in Beverwijk wonen op de tweede etage van een flatwoning. Zonder lift werd dit toch gevaarlijk. Corrie: „Zoonlief heeft zich ingezet om mij hier in Castricum onder te brengen, waar hij zelf woonde. Dat werd dus de Santmark.”
Elke dag brengt diezelfde zoon haar een warme maaltijd en voor de rest redt ze zichzelf aardig. Jammer genoeg kan ze haar hobby handwerken niet meer uitvoeren. „Maar daarom niet getreurd, ik vermaak me nog best.” Dat vermaak werd nog even opgevrolijkt met het bezoek van burgemeester Toon Mans. En natuurlijk tal van familieleden, want die heeft Corrie in overvloed. (Tekst/foto: Aart Tóth)