Wijn en Spijs en Limburgse Route des Vins gelanceerd

18 september 2016
Maastricht

Zuid-Limburg als de meest bourgondische regio van Nederland promoten; dat staat www.wijnenspijs.nl voor ogen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Thiessen Wijnkoopers in Maastricht werd een door de Maastrichtse kunstenaar Robert Jan van Melle speciaal voor Wijn en Spijs ontworpen wijnkoeler gepresenteerd. Het eerste exemplaar van de wijnkoeler werd aangeboden aan Pim Steerneman, bestuurder van Sevagram en in zijn vrije tijd fervent wijnbouwer.

Hij maakt samen met enkel wijnvrienden in een wijngaard bovenop de St. Pietersberg een speciale Maastrichtse wijn, de WuM (Wijn uit Maastricht). Door de genodigden werd vervolgens een toast uitgebracht op de succesvolle lancering van de website www.wijnenspijs.nl.

Limburgse Route des Vins
Het wijntoerisme in Limburg zal mede door dit nieuwe initiatief ook een positieve impuls krijgen. De initiatiefnemers hebben naast de website Wijn en Spijs namelijk ook een Limburgse Route des Vins ontwikkeld. Toeristen kunnen met een speciaal ontworpen vouwkaart op zakformaat een tocht maken langs de Limburgse wijngaarden en lokale restaurants. Zowel wijngaarden in Nederlands als Belgisch Limburg zijn opgenomen in de Route des Vins.

Dit initiatief sluit naadloos aan bij het onlangs door Liof en de Belgisch-Limburgse investeringsmaatschappij LRM uitgesproken voornemen om het wijntoerisme in deze regio te stimuleren. De wijnkoeler en de de kaart met de Limburgse Route des Vins zijn verkrijgbaar in de webwinkel van www.wijnenspijs.nl.

Wijn en Spijs kookinspirator Angèle Gerardu overhandigt aan de Maastrichtse wijnbouwer Pim Steerneman (midden) het eerste exemplaar van de speciale Wijn en Spijs wijnkoeler, die werd ontworpen door kunstenaar Robert Jan van Melle (rechts).
(FOTO: Bart Willemsen Fotografie)

Norbert Meijs (rechts), hoofdredacteur Wijn en Spijs, overhandigt de eerste exemplaren van de Limburgse Route des Vins aan Annaline Doelen van wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht en Ruud Verstegen (links) van wijndomein Landgoed Overst in Voerendaal.
(FOTO: Bart Willemsen Fotografie)