Volkstuindersvereniging De Pioniers houdt open dag

17 august 2016
Zwanenburg

Op 27 augustus is iedereen die belangstelling heeft in tuinieren van harte welkom op het tuincomplex. Tijdens de open dag die plaatsvindt tussen 10.00 en 16.00 uur, zijn verschillende tuinen te bezichtigen. Verder is er een demonstratie van een imker en is er een informatiestand van aardbeien- en pioenrozenkweker Van Duivenvoorden uit Lisserbroek. Ook is er een kraam met zelf gekweekte groenten en veel eetbare pompoenen die voor een klein prijsje worden aangeboden. Dit jaar bestaat de vereniging 50 jaar. Het tuincomplex ligt vlak achter de dijk bij de Ringvaart en is begrensd door weilanden en water. Er zijn 68 tuinen. De meeste zijn siertuinen en daarnaast zijn er verschillende moestuinen waar allerlei soorten groenten en fruit worden gekweekt.
Op de siertuinen staat een huisje van maximaal 28 vierkante meter en een klein schuurtje. Gedurende het seizoen mag men daar dag en nacht verblijven. Mocht een bezoeker geïnteresseerd zijn in het overnemen van een tuin dan is dat mogelijk. Op dit moment worden twee tuinen ter overname aangeboden.
Koffie en thee zijn op de open dag gratis. Bovendien worden er lekkere hapjes aangeboden. Wie nu al nieuwsgierig genoeg is om een kijkje te willen nemen kan alvast de website bezoeken: www.vtvpioniers.nl