Justin (14) nog niet hersteld van kopschop

09 june 2016
Maastricht

De politie heeft afgelopen maandag twee 14-jarige jongens opgepakt die verdacht worden van poging doodslag. Mehmet C. en Dogan C, beiden 14 jaar oud, worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. ,,Het is een hele opluchting voor ons dat ze eindelijk zijn opgepakt.” zegt Jolanda Wijenberg, de moeder van Justin. Bijna twee weken na de kloppartij kan Justin zich het voorval maar vaag herinneren.

Tijdens het buitenspelen keerden een groep van zeker 10 jongens zich tegen Justin. Wat begon met wat duwen en trekken eindigde in de fatale trap tegen zijn kaak. Een van de jongens filmde de hele mishandeling met zijn telefoon. Nadat Justin’s kaak gebroken was rende hij naar huis. ,,Dat was ontzettend pijnlijk.” aldus Justin, door zijn gebroken kaak maar moeilijk kan praten. We spreken hem voor dit verhaal op het bewuste sportveld, waar hij weer voor het eerst komt na de mishandeling. Hij kijkt schichtig rond, wijst de plek aan waar het zich afspeelde en verteld dan met zo weinig mogelijk woorden wat hij er nog van weet. Dat is betrekkelijk weinig, maar het heftige filmpje spreekt boekdelen. 
Artsen in het ziekenhuis hebben metalen platen en schroeven moeten plaatsen om de gebroken kaak te laten herstellen. Intussen moet hij zo min mogelijk praten en bewegen. ,,Naar school gaan is nu ook geen optie, Justin loopt nu veel mis en zal lang moeten herstellen.” zegt zijn moeder. Omdat Justin niet kan kauwen moet zij hem met een met babyvoeding gevulde spuit voeden. Volgens de doctoren zullen de metalen platen de rest van zijn leven blijven zitten. 
Justin, die nog altijd niet begrijpt waarom juist hij werd aangevallen, hoopt dat de daders zwaar gestraft zullen worden. ,,Ik blijf me verbazen dat kinderen van 14 jaar dit elkaar aan kunnen doen”, verzucht de moeder van Justin tot slot. 
Foto Track88