Renate Jansen kampioen met vrouwen FC Twente

24 may 2016
Abbenes

Het was Jansen zelf die haar ploeg in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen de koppositie bezorgde. De oud-speelster van Sport Vereniging Abbenes en v.v. Kagia maakte in de thuiswedstrijd tegen concurrent Ajax de enige en dus winnende treffer: 1-0.

Plek twee
Hierdoor werden de Amsterdammers niet alleen geen kampioen, maar zakten ze zelfs naar plek twee van de ranglijst.

De koppositie was, op basis van doelsaldo, voor FC Twente. Vervolgens was het aan FC Twente zelf om de buit binnen te halen. Dat lukte, dankzij een 0-3 zege bij PEC Zwolle.

Bijzonder
De treffer tegen Ajax was een bijzonder moment voor Jansen. 'Ik vond het geweldig. We moesten winnen en als dat dan lukt en je maakt zelf de winnende, dan kan het niet meer stuk.' De zege was nodig, gezien de stand op de ranglijst.

'We hebben na de nederlaag tegen PEC Zwolle de koppen bij elkaar gestoken en gezegd dat als we de laatste zes wedstrijden zouden winnen, we kampioen zouden zijn. En dat is gebleken.'

Plekje
Jansen heeft het uitstekend naar haar zin in Enschede. 'Het bevalt hartstikke goed. Ik ben voor het eerst uit huis gegaan, heb mijn plekje gevonden. Ook het voetbal bevalt goed, het is een leuk team.'

De voetbalster kende dan ook een seizoen vol hoogtepunten. De ploeg kwam ver in de Champions League - waarin het pas in de achtste finales door FC Barcelona werd uitgeschakeld - en Jansen maakte veertien treffers. Een daarvan werd verkozen tot doelpunt van de maand.

Specialer
Hoewel ze ook bij ADO Den Haag al eens de beste van Nederland was, vindt ze de titel met FC Twente net iets specialer. 'Bij ADO Den Haag waren we met afstand de beste van Nederland. Dat we nu na zo'n mooi seizoen en op zo'n manier nog de titel pakken, maakt deze toch wel de mooiste.'

Overigens is Jansen maandag door bondscoach Arjan van der Laan opgeroepen voor de oefeninterland 7 juni van Oranje tegen Zuid-Afrika.