Scarabee-heren grijpen net naast promotie

02 may 2016
Ter Aar

De ploeg was tweede geworden in de tweede klasse en mocht daarom zaterdag 30 april opgaan voor promotie naar de eerste klasse. Tegenstander was Donar. In De Bloemerd in Leiderdorp werd de promotiewedstrijd gespeeld. Als Donar won, handhaafde de ploeg zich in de eerste klasse. Won Scarabee, dan betekende dit promotie naar de eerste klasse. Dat was een historisch moment geweest voor de Ter Aarse vereniging.

Scarabee kwam met ruim vijftig supporters naar Leiderdorp, de tegenstander had een handjevol fans. Luidkeels klonk door de zaal 'Sca-Ra-Bee'. Iedereen had er het volste vertrouwen in.

De eerste set ging nipt naar Scarabee, dat vooral in de aanval een stuk sterker was dan de tegenstander. De tweede set was een prooi voor Donar. De derde set won Scarabee vol overtuiging met goede aanvallen van Jarno Kuik en Remco Cats. De vierde set begon de ploeg van coach Marieke Kuik ongeconcentreerd en maakte te veel fouten, waardoor de set naar Donar ging. Een vijfde set moest uitsluitsel brengen.

Scarabee begon goed met een voorsprong van 4-1. Bij de wissel van speelhelft stond de ploeg zelfs 8-6 voor. Maar daarna moesten de Ter Aarders heel veel punten toegeven, vooral door persoonlijke fouten. Cats maakte nog prachtig de 14-13 met een aanval binnen de 3 meter, maar het punt daarna was toch voor Donar.

Scarabee zal volgend seizoen een nieuwe poging moeten doen om via het kampioenschap of wederom via een tweede plaats alsnog de eerste klasse te bereiken.