Flyers wint van Thamen na bliksemstart

02 may 2016
Nieuw-Vennep

Flyers begon sterk aan de wedstrijd. Jeffrey Veerman beklom de heuvel als startende werper en stond niemand toe op de honken in de eerste inning. Veerman gooide een uitstekende wedstrijd en kreeg in vijf innings maar twee honkslagen tegen.
 
Slagploeg
De slagploeg van de Vennepers schoot uit de startblokken en scoorde maar liefst negen punten in de eerste inning. Openingsslagman Davy Hamelink bereikte het twede honk door een veldfout en kon al snel scoren op een honkslag van Bart Krom.

Jordy Kruijer sloeg vervolgens ook een honkslag en op de velderskeus van Carlo Steensma scoorde Krom het tweede punt. Gerard Krom sloeg ook een honkslag, en wederom zorgde een velderskeus geslagen door Joris Witstok ervoor dat er een punt werd gescoord.

Thuisplaat
Een rake klap van Dennison Nicasia bracht twee punten over de thuisplaat om de score op 6-0 te zetten. Door twee veldfouten en een honkslag van Bart Krom werd de tussenstand op 9-0 gezet.
 
In de tweede inning kon Steensma (vier wijd) scoren op een goede honkslag van Witstok. Dit kunstje herhaalde deze heren in de vierde inning. Wederom was het Witstok die Steensma binnen bracht met een honkslag.
 
Vuiltje
Defensief was er voor de Flyers geen vuiltje aan de lucht. In de zesde inning nam Dennis van Veen het werpen over van Veerman, hij stond in een inning geen punten of honkslagen toe.

In de gelijkmakende zesde inning scoorde Flyers de laatste punten. Kruijer (honkslag) en Gerard Krom (veldfout) bereikten het honk. Nicasia sloeg met zijn tweede honkslag van de dag twee punten over de thuisplaat.

Voordeel
Bauke van der Leeden mocht als werper proberen de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen in de zevende inning. Hij stond het enige punt van de wedstrijd toe, zijn eerste punt pas tegen dit jaar, waardoor de eindstand werd bepaald op 13-1 in het voordeel van de Vennepers.