Column: Nieuwe monumenten

28 april 2016
Almere

Het gebouw werd 37 jaar geleden, in september 1979, officiƫle in gebruik genomen. Eerst werd de kerk gebouwd, maar de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders (RIJP) wilde graag dat bij de kerk een toren werd gebouwd, als een oriƫntatiepunt. Men kan dus wel stellen dat de Goede Rede gezien kan worden als icoon en pionier in de geschiedenis van Almere. Er verschijnt zelfs binnenkort een boek over de honderd mooiste kerken van Nederland waarin de Goede Rede als enige nieuwe kerk is opgenomen.

Bijzonder aan dit gebouw is ook dat de akoestiek zo geweldig goed is, zo goed dat De Goede Rede officieel is erkend als podium voor klassieke muziek. Regelmatig kunt u hier genieten van klassieke muziek concerten, uitgevoerd door professionele musici en goede amateurs. Het is klassiek in brede zin van het woord: traditioneel en modern klassiek, pop, jazz en muziek uit andere culturen. Alles wordt geregeld door vrijwilligers, zodat de entreeprijs laag kan blijven. Als u interesse heeft; op de website van Goede Rede concerten vindt u meer informatie over de komende optredens.

Het zijn dit soort initiatieven waar Almere trots op mag zijn. Kunst en cultuur kunnen stromingen bij elkaar brengen, mensen verbinden. En zo valt er nog veel meer te ontdekken in Almere. Ik houd u op de hoogte!

Franc