Hilariteit tijdens playbackshow

07 march 2016
Abbenes

OEV Abbenes en de jeugdraad tekenden ook dit jaar voor de organisatie van de playbackshow. De derde editie alweer, nadat het in het verleden razend populaire evenement in 2014 na 12 jaar afwezigheid terugkeerde in het dorp.

Stroef
Het liep aanvankelijk nogal stroef met de inschrijvingen, een week voordat het doek op zou gaan waren er nog maar vier aanmeldingen. Gelukkig werd dat aantal uiteindelijk verdubbeld, waardoor er uiteindelijk acht deelnemers op de planken verschenen.

Het dorpshuis liep zaterdag dan ook lekker vol met toeschouwers. De jury van de playbackshow bestond dit jaar uit dorpsbewoner en OEV-vrijwilliger Sonja Loogman, dorpsraadvoorzitter Bas van Eerden en John van der Hoeven, leerkracht op basisschool De Tonne.

Opdracht
Om geheel in de stijl van de avond te blijven, had ook de jury zich verkleed, waarbij Van der Hoeven als 'Gordon' een speciale opdracht had. Die hem overigens prima afging.

De avond werd afgetrapt door de organisatie zelf. De OEV trad namelijk op als Village People, met de klassieker YMCA. Het viel jurylid 'Gordon' op dat slechts één lid van de groep zong, wat flink wat punten kostte.

Hoofdvaart Posse
Vervolgens was het de beurt aan de Hoofdvaart Posse. Deze 9-mans formatie wist het lied Spetter, pieter, pater op een geweldige manier uit te beelden.

Hierna konden met name de dames in de zaal uit hun bol gaan op de klanken van een echte boyband. Een aantal jonge knapen vertolkte namelijk als boyband Five het nummer Everybody get up. Een goed optreden, waarvan de jury onder de indruk was.

Beliebers
Het laatste nummer voor de pauze was voor de 'beliebers', ofwel fans van de Canadese zanger Justin Bieber. Zij konden hun lol op want OEV-voorzitter Wendy Verboom bracht als Justin Bieber het nummer Sorry.

Na de pauze was het tijd voor wat humor. Dyon van Wieringen, Jimmy van den Berg en Dirk Jan Imanse zaten achter een tafeltje met bier en poedersuiker onder de naam O.T. Genasis, met het nummer Coco. De poedersuiker vloog hierbij rijkelijk in het rond.

Live
Hierna een special act voor de heren in de zaal. Vier mooie dames uit de nieuwste straat in Abbenes, De Zilvervloot, brachten het nummer Single ladies van Beyoncé. Dit werd zo goed gedaan dat iedereen zich afvroeg of het nu playback of live was.

Groot was de hilariteit toen bleek dat vervolgens opnieuw Beyoncé met Single ladies werd uitgevoerd. Ditmaal alleen door drie heren op naaldhakken en zeer sexy kleding.

Zwembad
De laatste act was ook een hilarische. Meneer en mevrouw De Bok met het nummer Woman in love. Aan het einde van het lied viel het duo in het zwembad wat echt gevuld was met water, en dat kon de zaal wel waarderen.

Net als overigens de jury. Die maakte bekend dat de laatste act, vertolkt door Erica en John van den Berg, de winnaar was. Ze mochten als prijs nogmaals hun act opvoeren.