Nutsgebouw weer in gebruik

23 february 2016
Zaandam

Het pand, gebouwd in1903, kreeg een duidelijke functie. Een spaarbank, een volkszangschool, een leeszaal en een woning voor de conciƫrge, die het allemaal in goede banen moest leiden, bereikten zowel het 'nut' als het 'algemeen'. Afgelopen vrijdag was voor het 'algemeen genoegen'. De goed bezochte opening van Willemars Makelaars en Finenzo Zaanstad brengen het 'nut' weer terug op deze historische plek. Makelaar Jan Willemars, ook al decennialang actief in de Zaanstreek, heeft met dit kantoor op de Czaar Peterstraat, de ideale ontmoetingsplaats. 'Middenin het centrum van Zaandam, in een sfeervol en karakteristiek gebouw met een roemrijk verleden. Dit is een droomplek voor een makelaar.'

Hij vervolgt: 'De meeste Zaankanters kennen het Nutsgebouw nog wel, merk ik. Door alle verschillende bestemmingen, die wel altijd tot algemeen nut moesten strekken, werd het voor het laatst door een theatergezelschap bevolkt, daarna raakte het in onbruik. Eeuwig zonde, als makelaar ging het aan mijn hart. Toen ik de mogelijkheid kreeg om hier te komen met mijn kantoor, hoefde ik geen seconde na te denken. In mijn vak moet je ergens doorheen kunnen kijken, dus de staat was geen belemmering. Het heeft heel wat klusuurtjes gekost maar dan heb je ook wel wat.' Jan duidt met een wijds gebaar op het gezellige kantoor waar, ondanks het glas en de computers, de sfeer van vroeger overheerst.

Met de dienstverlening van Willemars Makelaars, aangevuld met Finenzo Zaanstad, is er in het hart van Zaandam een plek waar men terecht kan voor alles wat belangrijk is in het leven: wonen en de zekerheid van een goed financieel plan. 'Nut van 't Algemeen'!