Vrijspraak voor verdachten van uitkeringsfraude

20 january 2016
Almere

Twee weken geleden eiste de officier van justitie nog celstraffen van zes maanden voorwaardelijk, omdat de man en de vrouw volgens het openbaar ministerie verzwegen hadden dat zij van mei 2004 tot januari 2015 samenwoonden op het adres van de vrouw in de Verfmolenstraat. Het stel zou daardoor meer danĀ  172.000 euro onterecht aan uitkeringen hebben ontvangen.

Vonnis
Volgens het vonnis van de rechtbank hebben de man en de vrouw de regels echter niet overtreden en leven zij al meer dan tien jaar afzonderlijk van elkaar. Van een gezamenlijk huishouden is volgens het vonnis absoluut geen sprake.

De man en de vrouw die in 1979 trouwden, scheiden eind jaren negentig.. De vrouw bleef met haar negen kinderen in de Verfmolenstraat wonen, de manĀ  huurde een woning in de Aprilstraat.

Nood
Het openbaar ministerie verdacht het stel van steunfraude omdat de vrouw en de man nog heel veel bij elkaar over de vloer kwamen. Volgens de verdachten was dit omdat de man zorgbehoevend was en zich geen betaalde hulp kon veroorloven. Uit nood verzorgde zijn ex-vrouw hem.. Een zorgtaak die de laatste jaren steeds meer tijd in beslag nam, omdat de man naast zijn lichamelijk klachten ook lijdt aan Alzheimer.