Rocken met Robby Valentine

30 november 2015
Alphen aan den Rijn

Robby Valentine (Robert Kempe, 1968) verwierf bekendheid in Nederland als zanger / muzikant in de tachtiger en negentiger jaren en had in die periode succes met de hitsingle Over and Over again. In Nederland zette het succes niet door. Meer bekendheid kreeg hij begin deze eeuw in Japan waar hij enkele jaren met zijn glamourrock sterstatus verwierf. De release van zijn tiende album Bizarro World en de single Black Rain in oktober 2014 en januari 2015 vormde de start van de revival van de muzikale duizendpoot.

Dat hij niet volledig in de vergetelheid is geraakt, bewees de opkomst bij het concert in het Parktheater: Ruim tweehonderd bezoekers, waaronder een groep enthousiaste fans genoten van de multi-instrumentalist en de Valentine band.

Valentine (gitaar, piano, toetsen en zanger) werd ondersteund door professionele muzikanten, Paul Coenradie (sologitaar), André Borgman (drums) en de basgitaristen Luuk van Gerven en Kristoffer Gildenlow. Gastzangeressen waren Laura Guldemond en Maria Catharina.

Queen
Robby Valentine is een groot bewonderaar van Queen. Uitvoering van het concert was dan ook in twee delen. Voor de pauze bracht hij eigen nummers, na de pauze muziek van Queen. Van de eigen nummers vielen positief op (smaak is individueel) Black Rain, Save myself en Over and Over. De Queen-set begon stevig met We will rock you waarna de vele bekende Queen-successen gespeeld werden, waaronder Killer Queen, Crazy little thing, Somebody to love en als uitsmijter We are the Champions.

Met zijn opvallende glamourrock uitstraling, zwart lerenoutfit, lange blonde haren, wisseling van instrumenten en zang, vormde Robby Valentine het energieke middelpunt van een wervelende rockshow die de volle zaal regelmatig deed mee swingen. Zangeres Maria Catharina droeg daar in het Queen-deel met haar stem en bewegelijke fysiek in belangrijke mate aan bij. De fans kregen, met ruim dertig nummers in 2 1/2; uur, zeker waar voor hun geld en Serious Music een sprankelend eindejaarsconcert.