Steigerplan Purmerend bijna voltooid

10 november 2015
Purmerend

Met een verzorgde kade, een boardwalk, diverse aanlegplekken en een gratis botenhelling wil de gemeente Purmerend recreanten verleiden tot een bezoek. Het project is in september van start gegaan met het vervangen van de nog resterende oude kademuur aan de Beemsterburgwal. Op twee locaties is een nieuwe damwand met ankerstangen aangebracht. Aan de Kanaalkade en Kanaalschans zijn drijvende steigers gemonteerd. De kade aan de Beemsterburgwal is opnieuw ingericht en er is een vlonder aangelegd.

Helling
Om er voor te zorgen dat de drijvende steigers op hun plaats blijven liggen, is er een aanvaartbeveiliging aangebracht. Dit om te voorkomen dat de beroepsvaart kan invaren op drijvende steigers en liggende boten. Vanaf het sluiscomplex is een overgang naar de drijvende steiger aangebracht. Het trottoir sluit aan op het terras van Spijkerman Eten en Drinken. De laatste fase van het steigerplan is nu in werking gezet. Bij het viaduct van de A7 wordt een trailerhelling aangebracht. Met deze botenhelling gaat een lang gekoesterde wens van veel watersporters in vervulling. De helling is vooral een uitkomst voor botenbezitters zonder vaste aanlegplaats. De helling is gratis te gebruiken. De werkzaamheden zijn bijna afgerond. De opleverdatum is 1 december. De officiƫle ingebruikname wordt vlak voor het begin van het botenseizoen gepland.

Het steigerproject vormt een slotstuk van het gemeentelijk actieplan Watertoerisme 2010-2015. Met een sloepennetwerk, opgewaardeerde jachthaven, vernieuwde kades, een douche en toiletunit aan het Whereplantsoen en vaste lighoudersplaatsen aan de Overweersepolderdijk, Prinsenhof en Veilingkade