Nieuwe Lions Club Maastricht week lang in actie voor bijzondere vrouwen in Maastricht

09 november 2015
Maastricht

Door Lions Club Maastricht 6211

Hoofd, hart & handen LCM 6211 werd eind 2009 opgericht en groeide in de afgelopen jaren uit tot een club met 22 ambitieuze en enthousiaste vrouwen die zich met hart, handen en hoofd inzetten voor de gemeenschap en elkaar. Nu we het magische aantal van 20 vrouwen hebben bereikt, mogen we onszelf een volwassen Lions Club noemen. Dit betekent dat we op zaterdag 21 november gaan ‘charteren’. Vanaf dat moment zijn we een officiële Lions Club binnen het internationale netwerk van de Lions.

Een week lang groepen bijzondere vrouwen aan de bal                                                          

Uiteraard laten we onze charter niet onopgemerkt voorbij gaan. Naast een feestelijke avond in intieme kring op zaterdag 21 november, vindt die avond ook de aftrap plaats van een week waarin we elke dag een andere groep bijzondere, inspirerende vrouwen in en rond Maastricht ‘aan de bal’ laten. Wereldvrouwen, ouderen, mantelzorgers, alleenstaande vrouwen en vrouwen met een psychische ziekte. Van maandag 23 t/m vrijdag 26 november zal er op elke dag een andere groep in de spotlight staan.

Programma charterweek LCM6211

Maandag: Uitreiking ‘Te gekke Tegoedbon’                                                                         

Voor vrouwen met psychische problemen is de drempel soms groot om de deur uit te gaan en  gewoon even onbezorgd te genieten van een kopje koffie met iets lekkers. Vanuit die gedachte heeft LCM6211 de ‘Te Gekke Tegoedbon in het leven geroepen voor vrouwen met psychische problemen en hun maatje van de Stichting Horizon. Op de eerste dag van onze actieweek worden 80 ‘Té Gekke Tegoedbonnen’ overhandigd aan het bestuur van Stichting Horizon die zich inzet voor mensen met psychiatrische aandoeningen. Deze tegoedbonnen zijn bedoeld voor 80 maatjeskoppels (bestaande uit een psychiatrisch cliënt en de vrijwilliger die haar als maatje begeleidt) in Maastricht. Zij kunnen tegen inlevering van de bon tussen 23 november 2015 en 31 maart 2016 even onbezorgd samen genieten van een kopje koffie/thee én iets lekkers bij één van de sponsorpartijen.

Dinsdag: Prik een vorkje mee met de dames van het AZC                                                     
Voor heel even hun zorgen kunnen vergeten, een lach op hun gezicht toveren en hen wat meer laten zien van de stad. Voor ons de voornaamste reden om samen met ‘Vorkje Prikken’ een diner te organiseren voor en door een aantal vrouwen van het Asielzoekerscentrum Maastricht (AZC). De dames, voornamelijk afkomstig uit Syrië, zullen die avond samen met de kok van Vorkje Prikken een werelds gerecht bereiden voor de gasten van Vorkje Prikken en de extra gaten die zich inmiddels hebben aangemeld. Naast gezellig samen eten, is het die avond de bedoeling met elkaar in gesprek te komen, verhalen te delen en mooie duurzame verbindingen te leggen.

Woensdag: Boekenbal voor bejaarde vrouwen                                                                            
Bejaarden in het zonnetje zetten met een boekenbal, bitterballen en een sing-a-long. Dat is wat er staat te gebeuren tijdens een gezellige middag voor de bewoners van zorgcentrum de Croonenhoff in Maastricht. Vertellers Jan Janssen en Rob Meurders zullen de bewoners die middag belangeloos voorlezen. Accordeonisten Martin en Koos zullen zorgen voor het muzikale intermezzo en de ouderwetse meezingers.

Donderdag: Inspiratieavond Mantelzorg                                                                                       
‘Iedereen wordt ooit mantelzorger’. Vanuit die gedachte heeft LCM 6211 de handen ineen geslagen met het Steunpunt Mantelzorg. Niet alleen heeft een aantal van onze leden zich in de afgelopen tijd ingezet om mantelzorgers in Maastricht voor even te ontzorgen en een paar taken van hen over te nemen, ook organiseren zij op 26 november een ‘Inspiratieavond Mantelzorg’. Hier zullen medewerkers, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen aan het woord komen en staat verbinding en het delen van échte verhalen centraal.

Vrijdag: Alleenstaande werkende moeders aan de bal                                                                              
Ze houden dag in dag uit meerdere ballen in de lucht, verliezen zichzelf daarbij nog weleens uit het oog en verdienen daarom een ontspannen avondje uit. Op de laatste dag van onze charterweek is het de beurt aan alleenstaande werkende moeders. Speciaal voor hen organiseren we een avond vol ontspanning, zonder kinderen, zonder werk en met gelijkgestemden, lekker eten en tijd voor ontspanning in de vorm van mindfulness.

Foto: Dinsdag 24 november gaan we samen met de vrouwen van het asielzoekerscentrum (AZC) Maastricht een wereldavond organiseren bij Vorkje Prikken. Een avond met Syrische muziek en gerechten. De plannen zijn gemaakt en we hebben er zin in!