Griezelnes doet naam eer aan

02 november 2015
Abbenes

Halloween in Abbenes is inmiddels in de wijde omgeving bekend, dus binnen ruim een week na de aankondiging waren beide routes volgeboekt. De route voor de jongsten liep door Abbenes Oost. Het thema was De rattenvanger van Abbenes.

Beroep
De kinderen, vergezeld door ouders, opa’s en oma’s, kwamen onderweg door het dorp en bos diverse posten tegen, waarbij zij het beroep van betreffende persoon moesten raden. Zij ontvingen daarvoor een munt, die aan het einde bij de rattenvanger moesten worden ingeleverd. De vrijwilligers hadden ook nu weer zulke originele acts bedacht.

Om 18.00 uur werd het eerste van in vijftien groepen kinderen (met in totaal 161 deelnemers) weggestuurd. Om 19.30 begon de eerste groep van de grote tocht. Aan deze tocht deden 24 groepen mee met totaal 148 lopers, zodat het totaal aantal deelnemers op 309 kwam te staan. Hiermee waren beide tochten helemaal vol geboekt.

Effecten
De oudere groepen werden met een busje naar het bos van Abbenes gebracht om daar de griezeltocht te volbrengen. Ook hier beeld- en geluidseffecten. Bewegingssensoren waarbij felle alarmbellen gingen loeien. Lichteffecten waarbij de deelnemers even de oriëntatie kwijt waren.

Maar ook de figuranten zagen er geweldig uit. Natuurlijk ontbrak de kettingzaag niet, waren er graven waar poppen uitschoten, rookmachines, stroomdraadjes waarbij je lichte schokken kreeg, een vallende brug welke mechanisch snel een paar centimeter zakte en heel veel enge mensen.