Kazerne tijdens DDW: Open Ended by Lidewij Edelkoort en meer!

20 october 2015
Eindhoven

Tijdens DDW staat de expo 'Open Ended by Lidewij Edelkoort' centraal.

Edelkoort, de wereldwijd gelauwerde trendforecaster en voormalig voorzitter van het college van bestuur van Design Academy Eindhoven toont een greep uit haar persoonlijke collectie. Een bezield overzicht van Dutch en autonoom design van 1990 tot nu.

"Samengesteld uit werk van de belangrijkste ontwerpers van rond de eeuwwisseling, waarvan velen met een link naar Nederland, toont de collectie hoe het beschouwen van vormgeving veranderd is en een volwassen karakter heeft gekregen."

"De evolutie van het design als autonome discipline is het focuspunt. Met werk van diverse lokale helden naast internationaal talent is het tevens een ode aan de creatieve geest van de stad Eindhoven en een pluim op de hoed van het onderwijs."

Extra is de special van Brynjar Sigurdarson op de binnenplaats. Hier wordt het verhaal verteld van Borgór Sveinsson, die elke winter teruggaat naar zijn afgelegen hutje op het platteland van IJsland, om te zoeken naar de 'Bullfish’.

Boutique hotel
Tijdens DDW is ook het monumentale deel van de Kazerne rond de binnenplaats gevuld met actueel design. Na DDW wordt dit deel van het erfgoed compleet gerenoveerd. Volgens planning opent hier in oktober 2016 een boutique hotel met 8 guest houses en een aantal extra ontmoetingsruimtes.

Een paar namen uit de imposante Kazerne Featuring line-up:
Eigen Huis & Interieur presenteert de jaarlijkse Top 10 van de EH&I Top 25 Dutch Designers. Innovatie- en educatiecentrum SLEM presenteert 'These shoes are made by printing'; draagbare 3D geprinte schoenen van de twaalf beste Nederlandse schoendesigners.

In opdracht van SDK-Vastgoed werkte Maarten Baas samen met Van Aken Architecten aan De Bakermat; twee ontwerpen voor het Marconiplein in Eindhoven waarop bezoekers kunnen stemmen.

Maaike Roozenburg toont haar 'smart replica’s', een project met museum Boymans van Beuningen. Verder is er werk te bewonderen van onder meer: BCXSY, Pieke Bergmans, Daphna Laurens voor het Glasmuseum Leerdam, David Derksen, Laura Lynn Jansen & Thomas Vailly, Kranen/Gille, Max Lipsey, Lucas & Lucas, Christien Meindertsma for t.e., New Window, Odd Matter, Morgan Ruben, Nienke Sybrandy, Atelier Rick Tegelaar, Studio Thier&vanDaalen en Jeroen Wand en Alex de Witte.

Ontmoetingsplaats Kazerne
Kazerne is sinds een jaar gevestigd in een oude marechausseekazerne in het centrum van Eindhoven. In de expositieruimte, met een bar en restaurant, komen de werelden van techniek, design en kunst het hele jaar door letterlijk samen met goed eten en drinken.

• Lees ook: Eten, drinken en design in historisch erfgoed

Openingstijden
Kazerne is tijdens DDW - net zoals de rest van het jaar - open van 11.00 uur tot middernacht, ook voor koffie, lunch, borrel en diner. 'Kazerne featuring' is tijdens DDW dagelijks open tot 20.00 uur, op woensdag 21 oktober tot 22.00 uur. De toegang en wifi zijn gratis.

» Wil je op Eindhoven Dichtbij meer artikelen lezen over de Dutch Design Week van 2015, klik dan hier. «

Like Eindhoven Dichtbij op Facebook!