ZP-NET brengt ondernemers Floriande bij elkaar | 'Arbeidsmarkt is soms moeilijk'

12 october 2015
Hoofddorp

Het zijn meer dan 70 kleine ondernemers die van dagvoorzitter Herman Sars uitleg krijgen over de doelstelling van ZP-NET en waar het motto 'samen ondernemend' voor staat, namelijk 'kennisdelen, kwaliteit, kunde, elkaar aanvullen en samenwerken'. Waarom ZP-NET in Floriande? Sars vraagt zijn publiek te raden hoeveel zelfstandige ondernemers er in Floriande wonen. 300? Of 1000? 'Het zijn er maar liefst 1.400. Waarschijnlijk ken je er maar twee of drie, dat betekent dus werk aan de winkel,' aldus Sars. Er volgt uitleg over de start van ZP-NET Floriande, naast de reeds bestaande bijeenkomsten die in De Burgemeester tweewekelijks op de donderdagavond op de even weken plaatsvinden.

Behoefte
'Met ons programma willen we vooral aansluiten op de behoefte, kiezen we onderwerpen die jullie absoluut verder helpen en staan wij klaar om te helpen met goede vindbaarheid, want dat levert jullie business op. Pitchen is bij ZP-NET laagdrempelig. Dus neem dat podium om te oefenen. Door middel van feedback, kun je jezelf verbeteren. En durf advies te vragen. Ook zijn er themabijeenkomsten, workshops, bedrijfspresentaties en sluiten we de avond altijd af met iets positiefs en daarna netwerken, want daar komen jullie voor,' gaat bestuurslid Glen Noordwijk verder.

Nieuwe gezichten
Ook Ap Reinders, wethouder van ondernemerschap, sociale zaken en arbeidsmarktbeleid, is aanwezig en zal regelmatig bijeenkomsten bijwonen. 'Ik ben blij hier te zijn. Ik zie een hoop nieuwe gezichten. Het gaat om ontmoeten en verbinden, je onderneming laten groeien. De arbeidsmarkt is soms moeilijk, er is een hoop verborgen werkloosheid.' Ook licht hij project Zaai toe en hoopt de volgende keer op iets meer ruimte en verkoeling in de zaal.

Al tijdens deze eerste bijeenkomst staan ondernemers te popelen om te pitchen. Ze betreden zelfverzekerd de zeepkist om hun wijn, administratiekantoor, doe-reizen of voedingsadvies te promoten en de voorzitter zelf stelt zijn kantoorunit in bedrijfsverzamelgebouw De Burgemeester per 1 januari beschikbaar, voorzien van gratis meubilair. Het officiƫle gedeelte van de avond eindigt met een vast avondonderdeel 'durf te vragen'. Zo vraagt iemand die een boek heeft geschreven, tips over het uitgeven ervan en vraagt iemand zich af waarom er geen gezondheidsbeurs in Haarlemmermeer plaatsvindt.

De wethouder haakt hier direct op in met de aankondiging van de inspiratiesessie Klaar voor de start van 12 november over gezondheid op de werkvloer. En dan is het eindelijk tijd om te netwerken met daarbij tapas, verzorgd door Alegre Import uit Floriande. De ZP-NET Floriande bijeenkomsten vinden tweewekelijks plaats op dinsdagavond in de oneven weken. De eerstvolgende bijeenkomst is 15 oktober en staat in het kader van marketing.

www.zpnet.nl