Haarlemse Niels met MS beklimt de Mount Everest

23 july 2015
Haarlem

Van Buren heeft een hoger doel, letterlijk en figuurlijk. Hij wil de hoogste berg ter wereld beklimmen en tevens aandacht vragen voor de ziekte multipele sclerose (MS). De Haarlemmer heeft zelf MS en zet zich namens de stichting Mission Summit in voor de strijd tegen de ziekte. In 2016 hoopt hij de eerste Nederlander met MS te zijn die Mount Everest bedwingt.

Maar om daar te komen moet er getraind worden. Daarom zit Van Buren sinds 8 juli op de flanken van Peak Lenin, een ruim 7.100 meter hoge berg in Centraal Aziƫ. Daar wil hij wennen aan de zware omstandigheden op duizenden meters hoogte. ' Ik had een korte koortsaanval afgelopen weekeinde maar deze week waag ik met mijn gids een poging om de top te bereiken, vertelt Van Buren telefonisch.

Daar waar heel veel MS-patiƫnten door hun ziekte steeds verder beperkt worden in hun doen en laten, is Van Buren nog in staat bergen te beklimmen. 'MS heeft duizend gezichten', heel veel mensen met MS kunnen dit soort dingen niet doen.'

Wil je weten hoe het Niels van Buren vergaat? Volg dan zijn belevenissen op de Facebookpagina van Mission Summit: www.facebook.com/mission.summit.